Lecturer Şule Çınar Yağcı completed the French Teaching undergraduate program at Istanbul University in 2014. She earned her master’s degree with a thesis in the Department of French Education at the Istanbul University Institute of Educational Sciences in 2018 and is currently pursuing her doctoral studies at the Gazi University Institute of Educational Sciences.
Since 2021, she has been serving as a lecturer at Zonguldak Bülent Ecevit University's School of Foreign Languages. Adopting innovative approaches in teaching French, Şule Çınar Yağcı focuses her studies on AI-supported language teaching, digital storytelling design, and the integration of educational technologies into foreign language education.
Her academic publications include book chapters and articles on AI-supported French education, digital storytelling design, and the flipped classroom model. She has presented papers on the use of artificial intelligence in foreign language teaching at international conferences and symposiums.
During the fall and spring semesters, Şule Çınar Yağcı teaches French courses at the Faculty of Tourism. She also contributes to the preparation of IAESTE exam materials and serves in the French sections of these exams.
Hatice Uğur graduated from Boğaziçi University, Department of History in 2000. In 2003, she completed her master’s degree in history at Boğaziçi University with a thesis titled “Understanding Afrika-yi Osmani in the Late Ottoman Period: The Case of Zanzibar”, which was published as “A Sultanate in Ottoman Africa: Zanzibar” (Kure Publications, 2005). She completed her doctoral studies at the Institute of African Studies, Department of History, Leipzig University with her thesis titled “East Africa's Entangled Worlds in Ottoman Sources, 1879-1915”. Uğur has published several studies on Ottoman Africa and the interactions between the Ottomans, East Africa and the Western Indian Ocean regions in the 19th century. She is currently a faculty member at Marmara University, Institute of Middle East and Islamic Countries. She will also be a visiting researcher at the Department of African Studies at Humboldt University, during 2024-2025, where she will study the Afro-Ottoman legacy in late Ottoman and early Republican societies and examine Africans in the post-imperial Ottoman Empire within the broader concept of global African diaspora.
BÜYÜKELÇİ (E) NUMAN HAZAR
Tarsus'ta doğdu. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Diplomasi ve Dış Münasebetler Bölümü'nden mezun oldu. 1967 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başladıktan sonra yurtdışında çeşitli diplomatik görevlerde bulundu: Ottawa, Kanada'da İkinci Kâtip; Lefkoşa, Kıbrıs'ta Başkâtip; iki dönem (altı yılı aşkın bir süre) Washington D.C., ABD'de Müsteşar ve Birinci Müsteşar; Yeni Delhi, Hindistan'da Misyon Şefi Yardımcısı; Bonn, Federal Almanya'da Elçi-Müsteşar; ve Ankara'da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Özel Kalem Müdürü ve ardından Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdür vekili olarak görev almasının yanı sıra, Dışişleri Bakanlığında Kültürel İlişkiler, Siyaset Planlama ve Avrupa Konseyi Dairelerinde çalışmış, Afrika, Doğu Asya ve Pasifik/İslam İşbirliği Teşkilatından sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü olarak görev yapmıştır.
Lagos, Nijerya'da Büyükelçi, Strazburg'daki Avrupa Konseyi'nde Büyükelçi/Daimi Temsilci ve sonrasında da Paris'teki Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı UNESCO’da Büyükelçi/Daimi Temsilci olarak görev yapmıştır. Millî Savunma Bakanı'na Büyükelçi/Dış Politika Danışmanı görevinde bulunduktan sonra Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı olarak atanmıştır. 2010 yılında emekli olduktan sonra 2011 yılında Türkiye tarafından merkezi Tahran’da bulunan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (ECO) yeniden yapılandırılmasıyla görevli Akil Adamlar Grubu’nun (Eminent Persons Group) (EPG) Türk Üyesi olarak görevlendirilmiş ve EPG Başkanı seçilmiştir.
Dışişleri Bakanlığı Akademisinde Fransızca ve İngilizce Diplomasi, Müzakere Teknikleri ve Diplomatik Yazışma kursları da vermektedir.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) ve TOBB-Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde (ETÜ) İngilizce Diplomatik Yazışma dersleri vermiştir.
Ankara Dış Politika Enstitüsünde yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Halen İstanbul Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi Yönetim Kurulu üyesidir.
Farklı uluslararası konularda çeşitli ülkelerde yayınlanan Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerindeki yetmiş dolayında makalelerinin ve dört monografinin yanı sıra, Türkçe olarak kaleme aldığı “Küreselleşme Sürecinde Afrika ve Türkiye-Afrika İlişkileri”, “Uluslararası Politika ve Uygarlıklar”, ''Bilim ve Teknoloji Diplomasisi'', ''İnsan Hakları ve Diplomasi'', ‘’Türkiye-Afrika İlişkileri, Türkiye’nin Dost Kıtaya Açılım Stratejisi’’, ‘’Sovyet Tehdidinin Gölgesinde Türk Dış Politikası’’ , ‘’Dış Politika Anıları, Güncemden Notlar, 1967-2018’’, ‘’Uygarlıklar Çatışması, Ermeniler ve Dondurulmuş Uluslararası Sorunlar’’, ‘’Afrika’da Emperyalizm ve Soykırım’’ ve ‘’Ermeni Görüşleri ile Batum ve Gümrü Antlaşmaları’’ başlıklı 10 kitabın da yazarıdır.
Article acceptance continues forupcoming 2024 issues.