Technical Brief
BibTex RIS Cite

The Review of the Countertop Materials According to the User Choices

Year 2013, Volume: 14 Issue: 1, 57 - 69, 20.04.2013

Abstract

The kitchen, which is one of the places where the time is spent mostly in the house, is a field which combines many functions in its structure. To be able to realize these functions in the best way and to use the time efficiently, it is necessary to evaluate carefully the features of the products used on the surface of the fixed reinforcement elements, and to choose them according to the physiological and psychological needs of the users.İn this context, the aim of the research is by identifying the material varieties used for the countertop ,which is one of the fixed reinforcement elements used in the kitchen, looking for answers on what are the acclaims and complaints accrued according as these varieties.

References

  • Akgül F (2008) http://www.sabittuncel.com/main.php?kid=5 95, 15 Aralık 2008.
  • Akkılıç H (2004) Farklı Yüzey Malzemeleri ile Kaplanan Özellikleri, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, A, 54, 2, 109-126.
  • Anonim (2007a) Tezgahlarınızı Giydiren Şıklık, Banyo+Mutfak Dergisi, 55, 182-189.
  • Anonim (2007b) En İyi 10 Mutfak Tezgahı, Evim Dergisi, 4,115.
  • Dellaloğlu B (2002) Konut Mutfaklarında Kullanılan Fiziksel, Özelliklerinin
  • Yüksek Lisans Tezi, Hacettepe Üniversitesi,
  • Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara. ve Belirlenmesi,
  • Hasol D (2002) Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü, 8. Baskı, Yem Yayın, İstanbul.
  • Küçük P (2009) Mutfak Mekanına Ait Sabit Donatı Yüzeylerinde Kullanıcı Tercihleri: Trabzon Örneği, Yüksek Lisans Tezi, KTÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Trabzon
  • Nemli G (2000) Yüzey Kaplama Malzemeleri ve Uygulama Parametrelerinin Yonga Levha Teknik Özellikleri Üzerine Etkileri, Doktora Tezi, KTÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Trabzon.
  • Özdemir T (1996) Mutfak Mobilyası Üretiminde Kullanılan Yüzey Kaplama Malzemelerinin Yonga Levha Kalitesi Üzerine Etkileri, Yüksek Lisans Tezi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Trabzon.
  • Phipps Ü (2002) Geleneksel Anadolu Konutundaki Mutfak Kültürünün Günümüz Modüler Mutfak Sistemleri İle İlişkisinin Mekansal Oluşum ve Biçimleniş İlkeleri Açısından Değerlendirilmesi, Sanatta Yeterlilik Tezi, Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.
  • Tavşan F, Küçük P (2012) Mutfak Mekanındaki Sabit Malzemelerin Tespiti: Trabzon Örneği, 6. Ulusal Yapı Malzemeleri Kongresi, 7-9 Kasım, İstanbul. Kullanılan
  • tr.pdf Akrilik Esaslı Yüzey Malzemesi. 1 Nisan 2013.

Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi

Year 2013, Volume: 14 Issue: 1, 57 - 69, 20.04.2013

Abstract

Konut içinde zamanın en çok harcandığı alanlardan biri olan mutfak mekânı, birçok işlevi bünyesinde barındıran bir alandır. Bu işlevleri en iyi şekilde gerçekleştirebilmek ve zamanı verimli kullanabilmek için mutfak mekânı içerisinde yer alan sabit donatı yüzeylerinde kullanılan malzemelerin özelliklerinin iyi değerlendirilip, kullanıcının fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarına bağlı olarak seçilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda çalışmanın amacı, mutfakta kullanılan sabit donatı elemanlarından biri olan tezgâh için kullanılan malzeme çeşitlerinin tespitini yaparak bu çeşitliliğe bağlı olarak ortaya çıkan beğeni ve şikayetlerin neler olduğu konularına cevap aramaktır.

References

  • Akgül F (2008) http://www.sabittuncel.com/main.php?kid=5 95, 15 Aralık 2008.
  • Akkılıç H (2004) Farklı Yüzey Malzemeleri ile Kaplanan Özellikleri, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, A, 54, 2, 109-126.
  • Anonim (2007a) Tezgahlarınızı Giydiren Şıklık, Banyo+Mutfak Dergisi, 55, 182-189.
  • Anonim (2007b) En İyi 10 Mutfak Tezgahı, Evim Dergisi, 4,115.
  • Dellaloğlu B (2002) Konut Mutfaklarında Kullanılan Fiziksel, Özelliklerinin
  • Yüksek Lisans Tezi, Hacettepe Üniversitesi,
  • Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara. ve Belirlenmesi,
  • Hasol D (2002) Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü, 8. Baskı, Yem Yayın, İstanbul.
  • Küçük P (2009) Mutfak Mekanına Ait Sabit Donatı Yüzeylerinde Kullanıcı Tercihleri: Trabzon Örneği, Yüksek Lisans Tezi, KTÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Trabzon
  • Nemli G (2000) Yüzey Kaplama Malzemeleri ve Uygulama Parametrelerinin Yonga Levha Teknik Özellikleri Üzerine Etkileri, Doktora Tezi, KTÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Trabzon.
  • Özdemir T (1996) Mutfak Mobilyası Üretiminde Kullanılan Yüzey Kaplama Malzemelerinin Yonga Levha Kalitesi Üzerine Etkileri, Yüksek Lisans Tezi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Trabzon.
  • Phipps Ü (2002) Geleneksel Anadolu Konutundaki Mutfak Kültürünün Günümüz Modüler Mutfak Sistemleri İle İlişkisinin Mekansal Oluşum ve Biçimleniş İlkeleri Açısından Değerlendirilmesi, Sanatta Yeterlilik Tezi, Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.
  • Tavşan F, Küçük P (2012) Mutfak Mekanındaki Sabit Malzemelerin Tespiti: Trabzon Örneği, 6. Ulusal Yapı Malzemeleri Kongresi, 7-9 Kasım, İstanbul. Kullanılan
  • tr.pdf Akrilik Esaslı Yüzey Malzemesi. 1 Nisan 2013.
There are 14 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Architecture
Journal Section Research Article
Authors

Filiz Tavsan

Pınar Küçük

Publication Date April 20, 2013
Published in Issue Year 2013 Volume: 14 Issue: 1

Cite

APA Tavsan, F., & Küçük, P. (2013). Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 14(1), 57-69.
AMA Tavsan F, Küçük P. Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi. ACUJFF. April 2013;14(1):57-69.
Chicago Tavsan, Filiz, and Pınar Küçük. “Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi”. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi 14, no. 1 (April 2013): 57-69.
EndNote Tavsan F, Küçük P (April 1, 2013) Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi 14 1 57–69.
IEEE F. Tavsan and P. Küçük, “Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi”, ACUJFF, vol. 14, no. 1, pp. 57–69, 2013.
ISNAD Tavsan, Filiz - Küçük, Pınar. “Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi”. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi 14/1 (April 2013), 57-69.
JAMA Tavsan F, Küçük P. Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi. ACUJFF. 2013;14:57–69.
MLA Tavsan, Filiz and Pınar Küçük. “Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi”. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, vol. 14, no. 1, 2013, pp. 57-69.
Vancouver Tavsan F, Küçük P. Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi. ACUJFF. 2013;14(1):57-69.
Creative Commons License
Artvin Coruh University Journal of Forestry Faculty is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.