Bu derlemede, ülkemiz su
ürünleri işleme sektörü tarafından da uygulanmakta olan marinat üretiminin
incelenmesi ve işleme sektörüne yönelik olarak kaliteli ürün üretimine katkı
sunulması amaçlanmıştır. Bu kapsamda marinat üretimi sırasında kaliteyi etkileyen
faktörler (ön işlemler, salamura, materyal, olgunlaştırma, süzme, ambalaj,
depolama) ve marine ürünlerin kalitesinde görülen değişimler (nemdeki
değişimler, toplam yağ içeriğinde, protein içeriğinde, ham kül miktarında, yağ
asitlerinde, pH’da, toplam uçucu bazik azot (TVB-N), trimetilamin-azot (TMA-N)
ve tiyobarbiturik asit (TBA) değerindeki değişimler, mikrobiyal değişimler ile
duyusal özelliklerdeki değişimler) incelenmiştir.
In this review
study, it is aimed to examine marinat product production which is being applied
by our country's fisheries processing sector and to contribute to the
production of quality products for the sector. So, the factors affecting
quality during marinat production (pretreatment, brine, material, ripening, draining,
packaging, stocking), and the changes in the quality of marinat products (in
moisture, in total fat content, in protein content, in crude ash content, in
fatty acid content, in pH, in total volatile basic nitrogen (TVB-N) and
trimethylamine-nitrogen (TMA-N), in thiobarbituric acid (TBA) values, and in
sensory properties) examined.
Journal Section | Review |
---|---|
Authors | |
Publication Date | August 21, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 3 Issue: 2 |