Journal Boards

Auto-generated board - Please Edit This Title

Prof. Dr. Serpil AYGÜN CENGİZ Ankara Üniversitesi Türkiye Web
Ethnology
Prof. Dr. Akile Reşide GÜRSOY BEYKENT UNIVERSITY Türkiye
Sociology
Prof. Dr. Nurettin DEMİR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
South-East (Latest Uyghur/Uzbek) Turkic Dialects and Literatures, Linguistic Structures (Incl. Phonology, Morphology and Syntax), Lexicography and Semantics, Sociolinguistics, New Turkish Language (Turkish of Old Anatolia, Ottoman, Turkiye), Turkish Language and Literature (Other)
Prof. Dr. Ufuk ÖZDAG Hacettepe University Türkiye Web

Ufuk Özdağ Hacettepe Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesidir. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Özdağ, 1995 yılında Amerikan Kültürü ve Edebiyatı alanında doktora derecesini, 2006 yılında doçentlik, 2015 yılında profesörlük unvanını almıştır. Özdağ’ın başlıca araştırma alanları doğa yazını, çevreci eleştiri, edebiyat ve çevre üzerine interdisipliner çalışmalar, karşılaştırmalı Türk ve Amerikan çevreci edebiyatları ve edebiyat/görsel sanatlar ilişkisi üzerinedir. Özdağ, Edebiyat ve Toprak Etiği: Amerikan Doğa Yazınında Leopold'cu Düşünce (2005, 2017) ve Çevreci Eleştiriye Giriş: Doğa, Kültür, Edebiyat (2014, 2017) başlıklı kitapların yazarıdır. Özdağ, The Future of Ecocriticism: New Horizons [Çevreci Eleştirinin Geleceği: Yeni Ufuklar] (2011), Environmental Crisis and Human Cost [Çevre Krizi ve İnsanın Ödediği Bedel] (2015) ve Anadolu Turnaları: Biyoloji, Kültür, Koruma (2019) başlıklı kitapların eş-editörüdür. Özdağ, doğa koruma klasiği A Sand County Almanac’ın çevirmenidir (Bir Kum Yöresi Almanağı, 2013), ayrıca modern çevre hareketinin temel kitaplarından Desert Solitaire’in eş-çevirmenidir (Çölde Tek Başına, 2018). Özdağ’ın makaleleri Interdisciplinary Studies in Literature and Environment (ISLE), Concentric: Literary and Cultural Studies, ve Journal of American Studies of Turkey (JAST) gibi uluslararası dergilerde yayımlanmıştır. Özdağ’ın Hacettepe Üniversitesi’nde 10 yılı aşkın bir süredir vermekte olduğu “Edebiyat ve Çevre” başlıklı ders Türkiye’de bir ilktir. Özdağ, merkezi A.B.D. Wisconsin’de bulunan Aldo Leopold Vakfı'nın eğitim programına katılarak 2010 senesinde "Toprak Etiği Lideri" (Land Ethic Leader) olmuştur. Ülkemizde “Toprak Etiği” çalışmalarına öncülük yapan Özdağ, Hacettepe Üniversitesi’nde 2014 yılında Toprak Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurmuştur ve halen bu Merkezin Müdürüdür. Merkez, doğa korumacı, yaban hayatı ekoloğu ve doğa yazarı Lepold’un mirasını yaygınlaştırmaktadır. Özdağ, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi dekan yardımcılığı ile Hacettepe Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölüm başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

North American Language, Literature and Culture
Assoc. Prof. Dr. Yergali YESBOSSYNOV Abay Kazak Milli Pedagoji Universitesi Kazakhstan
North-West (Kipczak) Turkic Dialects and Literatures, Modern Turkic Languages and Literatures (Other)

Alan Editörleri

Prof. Dr. Akile Reşide GÜRSOY BEYKENT UNIVERSITY Türkiye
Sociology
Prof. Dr. Serpil AYGÜN CENGİZ Ankara Üniversitesi Türkiye Web
Ethnology
Prof. Dr. G. Gonca GÖKALP ALPASLAN Hacettepe Üniversitesi Türkiye Web
Modern Turkish Literature in Turkiye Field
Prof. Dr. Aysu ERDEN MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Türkiye
English As A Second Language, Linguistic Performance Science
Prof. Dr. Rahim TARIM It is not affiliated with an institution Türkiye
Modern Turkish Literature in Turkiye Field
Prof. Dr. Fatma BÖLÜKBAŞ KAYA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA, HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ Türkiye Web
Turkish Education, Turkish Language and Literature Education
Prof. Dr. Cenk GÜRAY HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI Türkiye Web
Theories of Music, Musicology and Ethnomusicology, Composition in Turkish Folk Music
Prof. Dr. Çiğdem KARA ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Turkish Folklore, Social and Cultural Anthropology
Last Update Time: 2/12/25, 4:25:56 PM

Dergi Ocak ve Temmuz aylarında yılda iki sayı yayımlanır. Çift kör hakem sistematiğinde, açık erişimli bir dergi olan TFA'da yer alan DOI kayıtlı makalelerin dili, Türkçe ve İngilizcedir. Dergi kural ve ilkelerine göre düzenlenmiş makaleler, dergipark’taki ilgili sayfamız aracılığıyla gönderilir. Bu ve benzer konular için info@turkfolklorarastirmalari.com veya tfadergisi@gmail.com adresine yazılabilir.
Açık erişimli dergideki DOI künyeli, APA 7 sistemine göre düzenlenmiş makaleler, çift kör hakem sisteminde ücretsiz olarak yayımlanır. Dernek/Dergi yönetimi yazılardan hiçbir biçimde sorumlu değildir; tüm sorumluluklar yazarlara aittir. Etik Kurul kararı gerektiren makalelerin yazar(lar)ı, makale gönderiminde gerekli raporu da eklemek zorundadır. Makale gönderiminde yazarlar, çalışmanın tüm sorumluluklarını üstlendiklerine, eserin başka bir yerde yayımlanmadığı, yayım için diğer yayın organlarına gönderilmediğine dair Yayın Beyan Formu sunarlar. Açık erişimli dergi gereği yazarlar, ürünlerinin telif haklarına sahiptirler. Yazarlara herhangi bir ücret ödenmez. Eserlerini TFA’yı kaynak göstererek farklı yerlerde kısmen kullanabilir, çevirilerini tam metin yayımlayabilirler. 

Adres : Türk Folklor Araştırmaları Derneği- Girne / KKTC (Turkish Folklore Research Society - Kyrenia / TRNC)-
Telefon : 0542 888 80 35
Eposta :info@turkfolklorarastirmalari.com   ----   tfadergisi@gmail.com