BibTex RIS Kaynak Göster

FARKLI İÇECEKLERİN REZİN ESASLI RESTORATİF MATERYALLERİN RENKLEŞMESİ ÜZERİNE ETKİSİ

Yıl 2015, , 0 - 0, 04.05.2016

Öz

Estetik dental restorasyonların başarısında en önemli kriterlerden birisi doğal diş ile restorasyon materyali arasındaki renk uyumudur. Ağız ortamında rezin kompozitlerin renkleşmeye olan eğilimleri, estetik problemler ortaya çıkartarak restorasyonların yenilenmesini gerektirmekte, bu durum da hasta ve hekim için hem zaman hem de maddi kayba yol açmaktadır. Restoratif materyalin özellikleri, beslenme alışkanlıkları gibi faktörler renkleşmeyi önemli ölçüde etkilemektedir. Bu derlemenin amacı rezin kompozit materyallerin, farklı içecekler tarafından renkleşmesini etkileyen faktörlerin incelenmesidir.

Anahtar Kelimeler: Rezin kompozit, içecek, renkleşme

THE EFFECTS OF DIFFERENT BEVERAGES ON STAINING OF RESIN BASED RESTORATIVE MATERIALS

ABSTRACT

 One of the most important criteria for the success of dental restorations is an esthetic harmony between the natural tooth color and restorative materials. The affinity of the staining of resin composites in the oral environment requires the renewal of the restorations and this situation leads to loss of time and material for both patients and dentists. Characteristics of the restorative material, dietary habits are important factors in staining of restoration. The purpose of this review is to inform the readers about the effects of different beverages on the staining of composite resin materials.

Key Words: Resin composite, beverage, discoloration

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Başak Bölükbaşı

Süeda Kara

Dilşah Çoğulu

Yayımlanma Tarihi 4 Mayıs 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015

Kaynak Göster

APA Bölükbaşı, B., Kara, S., & Çoğulu, D. (2016). FARKLI İÇECEKLERİN REZİN ESASLI RESTORATİF MATERYALLERİN RENKLEŞMESİ ÜZERİNE ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, 25(13). https://doi.org/10.17567/dfd.25777
AMA Bölükbaşı B, Kara S, Çoğulu D. FARKLI İÇECEKLERİN REZİN ESASLI RESTORATİF MATERYALLERİN RENKLEŞMESİ ÜZERİNE ETKİSİ. Ata Diş Hek Fak Derg. Mayıs 2016;25(13). doi:10.17567/dfd.25777
Chicago Bölükbaşı, Başak, Süeda Kara, ve Dilşah Çoğulu. “FARKLI İÇECEKLERİN REZİN ESASLI RESTORATİF MATERYALLERİN RENKLEŞMESİ ÜZERİNE ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 25, sy. 13 (Mayıs 2016). https://doi.org/10.17567/dfd.25777.
EndNote Bölükbaşı B, Kara S, Çoğulu D (01 Mayıs 2016) FARKLI İÇECEKLERİN REZİN ESASLI RESTORATİF MATERYALLERİN RENKLEŞMESİ ÜZERİNE ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 25 13
IEEE B. Bölükbaşı, S. Kara, ve D. Çoğulu, “FARKLI İÇECEKLERİN REZİN ESASLI RESTORATİF MATERYALLERİN RENKLEŞMESİ ÜZERİNE ETKİSİ”, Ata Diş Hek Fak Derg, c. 25, sy. 13, 2016, doi: 10.17567/dfd.25777.
ISNAD Bölükbaşı, Başak vd. “FARKLI İÇECEKLERİN REZİN ESASLI RESTORATİF MATERYALLERİN RENKLEŞMESİ ÜZERİNE ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 25/13 (Mayıs 2016). https://doi.org/10.17567/dfd.25777.
JAMA Bölükbaşı B, Kara S, Çoğulu D. FARKLI İÇECEKLERİN REZİN ESASLI RESTORATİF MATERYALLERİN RENKLEŞMESİ ÜZERİNE ETKİSİ. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;25. doi:10.17567/dfd.25777.
MLA Bölükbaşı, Başak vd. “FARKLI İÇECEKLERİN REZİN ESASLI RESTORATİF MATERYALLERİN RENKLEŞMESİ ÜZERİNE ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, c. 25, sy. 13, 2016, doi:10.17567/dfd.25777.
Vancouver Bölükbaşı B, Kara S, Çoğulu D. FARKLI İÇECEKLERİN REZİN ESASLI RESTORATİF MATERYALLERİN RENKLEŞMESİ ÜZERİNE ETKİSİ. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;25(13).

Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Tıklayınız.