Dergi Kurulları

Editorial Board

Dr. Mustafa ALKAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İstatistik
Doç. Dr. Arda AYDIN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ, TARIM MAKİNELERİ VE TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Türkiye
Ziraat Mühendisliği, Biyosistem, Sulama Sistemleri, Tarım Makine Sistemleri, Tarım Makineleri, Tarımsal Enerji Sistemleri, Tarımsal Otomasyon, Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri
Prof. Dr. Edip BAYRAM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, FEN FAKÜLTESİ, KİMYA BÖLÜMÜ, ANALİTİK KİMYA ANABİLİM DALI Türkiye Web
Analitik Kimya, Elektrokimya, Kataliz ve Reaksiyon Mekanizmaları, Kolloit ve Yüzey Kimyası, Enerji, Su Arıtma Süreçleri
Prof. Dr. Mehmet CENKCİ AKDENIZ UNIVERSITY Türkiye
Kombinatorik ve Ayrık Matematik (Fiziksel Kombinatorik Hariç), Operatör Cebirleri ve Fonksiyonel Analiz, Reel ve Kompleks Fonksiyonlar
Aşkın GALİÇ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri
Hamide GÜBBÜK AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Meyve Yetiştirme ve Islahı
Prof. Dr. Afşin GÜNGÖR AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Prof. Gungor received his Ph. D in mechanical engineering (Istanbul Technical University) in 2006. He is presently professor of mechanical engineering at Akdeniz University, Antalya TURKEY. Prof Gungor has edited 15 books, and has published more than 260 proceedings, and has published more than 120 papers in peer-reviewed international journals, in addition to more than 30 book chapters. In the last 2 years Prof. Gungor has applied to patent for 3 innovative projects. Prof Gungor was the founder Dean of Bucak Technology Faculty, Burdur Mehmet Akif Ersoy University, Burdur, TURKEY, his research interests include New and Renewable Energy Sources, Nanotechnology, Energy Conversion and Management, Simulation and Modeling of Energy Systems, Combustion and Gasification of Coal and Biomass in Fluidised Beds, Hydrogen Production and Purification in Gasification of Coal and Biomass, Solar Thermal Applications.

Enerji Üretimi, Dönüşüm ve Depolama (Kimyasal ve Elektiksel hariç), Makine Mühendisliği (Diğer)
Prof. Dr. Kahraman GÜRCAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Meyve Yetiştirme ve Islahı, Tarımsal Biyoteknoloji
Çevre Kirliliği ve Önlenmesi, Çevresel Olarak Sürdürülebilir Mühendislik, Çevre Mühendisliği (Diğer), Su Kaynakları Mühendisliği
Prof. Dr. Dilek KOÇ SAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Dilek KOÇ SAN 2000 yılında Gazi Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun olmuştur. 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri Anabilim Dalından Doktora (Bütünleşik Doktora) derecesini almıştır. Doktora eğitimi sırasında 2006 yılında 6 ay süreyle İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü (ETH), Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Bölümünde araştırmalarda bulunmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalında 2002-2009 yılları arasında Araştırma Görevlisi; Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalında 2009-2011 yılları arasında Araştırma Görevlisi Dr. olarak görev yapmıştır. 2011 yılında Akdeniz Üniversitesi, Fen Fakültesi, Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümünde Yardımcı Doçent kadrosuna atanmıştır. 2014 yılında Şehir ve Bölge Planlama bilim alanında Doçent unvanı ve yetkisi almıştır. 2017 yılından itibaren Akdeniz Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde, Planlama Teknolojileri Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2020 yılında Profesör kadrosuna atanmıştır.

Şehir ve Bölge Planlama, Planlamada Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), Uzaktan Algılama
Prof. Dr. İrfan TURHAN AKDENIZ UNIVERSITY Türkiye

Dr.Irfan Turhan received his Ph.D. degree in Food Engineering. His teaching and research focus on Bioprocess Engineering; focus on fermentation of fruit and vegetables or its waste, fermentor design, enzyme technology, bioprocess separations: rational scaleup of analytical separation methods; conversion of batch processes to continuous processes; integrated fermentation/recovery systems; novel techniques fermentation of food.

Gıda Bilimleri, Fermantasyon Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojileri, Süt Teknolojisi, Temel Gıda İşlemleri, Gıda Bilimleri (Diğer), Tarımda Enzim ve Mikrobiyal Biyoteknoloji
Dr. Öğr. Üyesi Rıfat TÜR AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Kıyı Bilimleri ve Mühendisliği
Doç. Dr. Volkan ÖZAKSOY AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ PR. Türkiye
Genel Jeoloji
Prof. Dr. Aysun ÖZKAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, FEN FAKÜLTESİ Türkiye
Hayvan Hücresi ve Moleküler Biyoloji

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü, Antalya, Türkiye

Orhan ÖZÇATALBAŞ, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesidir.  Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra , Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Yüksek Lisans ve doktorasını tamamladı. 1995-1998 döneminde aynı üniversitede Tarım Ekonomisi Bölümünde Yardımcı Doçent olarak görev yaptı.  1998 yılında Antalya Akdeniz Üniversitesi'ne yardımcı doçent olarak geçti ve 2011 yılında profesörlüğe atandı.

Dr. Özçatalbaş, yüksek lisans ve doktora sürecinde tarım ekonomisi, tarım politikası ve yayım alanında çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Araştırma alanları olarak; tarım ekonomisi, kırsal  kalkınma ve yayım, tarım politikası,  bilgi sistemleri ve Bilişim, kırsal turizm ve kırsal enerji ve politikaları sıralanabilir.

Postdoc çalışması için 1999-2000'döneminde Hannover Leibniz Üniversitesi Bahçe Bitkileri Ekonomisi Enstitüsü (Institut für Gartenbau ökonomie)’nde "Horticultural Information System" üzerine çalışma yapmıştır. Aynı enstitüde 2000-2004 yılları arasında çeşitli defalar araştırma çalışmaları için misafir bilim adamı olarak görev yapmıştır.

Ulusal ve uluslararası dergilerde 90'dan fazla makalesi ve 7 den fazla kitap bölümü 2 yayınlanmış kitabı (Tarımsal Yayım ve Haberleşme / Öğrenciler için Bilgisayar) ve editörlüğünü yaptığı ve 2023 yılında basılan "Sustainable Rural Development Perspective and Global Challenges" ( https://www.intechopen.com/books/11253 ) gibi yayınları bulunmaktadır.

Dr. Özçatalbaş, Türkiye Tarım Ekonomisi Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Bilim Kurulu Üyesi ve diger bazı mesleki alanlarda çalışan sivil toplum kuruluşları üyesidir. Dr Özçatalbaş ayrıca I"nternational Journal of Rural Tourism and Development (IRTAD) 'ın editörlüğünü yapmaktadır( http://www.turizmvekalkinma.org/).

2021 yılında Türkiye Nobel Bilim ve Araştırma Merkezi Derneği tarafından Tarım Ekonomisi alanında, kırsal kalkınma ve turizm alanında "Yılın Bilim İnsanı" ödülüne layık görülen Dr. Özçatalbaş Halen halen Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü müdürü olarak görev yapmaktadır.

https://www.webofscience.com/wos/history

Sürdürülebilir Tarımsal Kalkınma, Tarım Politikaları, Tarımsal Yayım ve Haberleşme, Tarım Ekonomisi (Diğer)
Son Güncelleme Zamanı: 16.04.2025 09:51:26