1. Yayınlanmak üzere gönderilen yazılar daha önce herhangi bir şekilde yayınlanmamış ya da yayınlanmak üzere gönderilmemiş orijinal çalışmalar olmalıdır. Yazarların, yazılarının daha önce herhangi bir şekilde yayınlanmamış ya da yayınlanmak üzere gönderilmemiş orijinal bir çalışma olduğu konusunda "Telif Hakkı Devir" (indirmek için tıklayınız*) formunu doldurmaları gerekmektedir. Telif Hakkı Sözleşmesini, makale başvurusunda eklemeyen yazarların çalışmaları değerlendirme sürecine alınmamaktadır.
2. Makalede yazar katkılarını, çıkar çatışmasını, etik kurul izin bilgisini, destek/teşekkür beyanı veya çalışmanın bildiri/tez bilgilerini içeren "Yazar Katkı Formu" (indirmek için tıklayınız*) yüklenmelidir.
3. Makale Word belgesi içerisinde hiçbir yerde yazar(lar)ın kimlik bilgileri doğrudan veya dolaylı olarak geçmemelidir.
4. TR Dizin Dergi Değerlendirme Kriterleri kapsamında etik kurul onayı zorunlu olan çalışmaların, etik kurul onayı alınmadan yayımlanması mümkün değildir. Bu kapsamda anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalıdır. Etik kurul izni gerektiren çalışmalarda izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde ve makalenin son sayfasında aşağıdaki gibi yer verilmelidir:
Etik Kurul İzni: Bu çalışma için etik kurul izni Erciyes Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu'nun 01/01/2025 tarihli ve 1234 numaralı kararı ile alınmıştır.
5. Dergimize gönderilen makalelerden 1,000₺ "Makale Gönderim Ücreti (Submission Fee) alınmaktadır. Makalenin kabul/red şartına bağlı olmaksızın alınan bu ücret hakkında detaylı bilgi Ücret Politikası sayfamızda yer almaktadır.
6. Makale başlıkları 20 kelimeyi; makalelerin tamamı (kaynakça ve genişletilmiş özet dahil) toplam 10,000 kelimeyi geçmemelidir.
7. Dergimizde, Türkçe dilindeki tüm makaleler Genişletilmiş Özet (Extended Summary) ile birlikte yayımlanmaktadır. Genişletilmiş özetler, akademik dergilerde yayımlanan makaleler için büyük önem taşır. Bu özetler, araştırmanın kapsamını, yöntemlerini, başlıca bulgularını ve sonuçlarını kapsamlı bir şekilde sunarak okuyuculara makalenin tamamını okuma gereği duymadan çalışmanın ana hatları hakkında detaylı bilgi verir.
- Türkçe yazılmış makalelerin uluslararası görünürlüğünü artırmak amacıyla araştırma bilgilerini ve sonuçlarını özetleyen en az 600 kelime, en fazla 800 kelime içeren İngilizce yazılmış 'Extended Abstract' içermelidir.
- Genişletilmiş özet; kaynakçada sonra yer almalı, ayrı bir sayfada başlamalıdır. Genişletilmiş özette ayrıca anahtar kelimelere yer verilmemelidir.
- Genişletilmiş özet çalışmanın amacı, problemi, yöntemi, bulguları ve sonuçlarını alt başlıklar halinde yer verilmelidir. Genişletilmiş özet içindeki alt başlıklar, çalışmanın türüne göre çeşitlilik gösterebilir. Genişletilmiş Özette Kullanılabilecek alt başlıklar:
Örnek 1: Research problem, Research Questions, Literature Review, Methodology, Results and Conclusions
Örnek 2: Background, Purpose, Method, Findings, Conclusion
8. 2025 yılı itibariyle Dergimizde APA (American Psychological Association) 7. Sürüm referans sistemi uygulanmaktadır. Gönderilecek olan makalelerin APA 7. Sürüm temel kaynak gösterme kuralları dikkate alınarak düzenlenmiş olması gerekmektedir. APA haricinde referans sistemi kullanılan veya tam olarak APA 7. sürüme göre düzenlenmemiş makaleler değerlendirme sürecine alınmadan yazara iade edilecektir.
1. Makaleler, yazıldıkları dilde makale başlığı, özet, anahtar kelimeler ve JEL kodları sıralamasıyla sunulmalı; ardından aynı sıralama izlenerek diğer dilde de verilmelidir Öz, Times New Roman 10 punto fontunda 150-250 kelime arasında olmalıdır. Anahtar kelimeler, çalışmanın alanını tanımlayan en az üç, en fazla beş adet olmalıdır. Jel kodları, çalışmanın konu başlığına göre iki rakamlı düzeyde (örneğin; H20) en az üç, en fazla beş adet olmalıdır. JEL Sınıflandırma Kodları için https://www.aeaweb.org/jel/guide/jel.php adresinden yararlanılabilir.
2. Makaleler, “Times New Roman” yazı stili, tek satır aralığı ve 12 punto ile yazılmalıdır. Paragraflarda ilk satır girintisi 0.5 cm olmalıdır.
3. Makale ana başlığı büyük, koyu harflerle, Times New Roman 16 punto, sola hizalı yazılmalıdır. Makalede birinci derece alt başlıklar 1, 2, 3... şeklinde numaralandırılmalı, her kelimenin ilk harfi büyük olmalı, koyu harflerle yazılmalı ve sola hizalandırılmalıdır. Çalışmada en fazla üç düzey alt başlık kullanılmalı ve ikinci düzey alt başlıklar 1.1., 1.2.; üçüncü düzey alt başlıklar ise 1.1.1., 1.1.2 şeklinde numaralandırılmalıdır.
4. Makalelerde sayfa kenar boşlukları üst ve alttan 2.54 cm, sağ ve soldan 2.54 cm olmalıdır.
5. Makale içerisinde kullanılan grafik, harita, fotoğraf, çizim, şema gibi her türlü görsel nesne şekil olarak adlandırılmalıdır. Şekil ve tablolar numaralandırılmalı; şekil ve tablo numaraları koyu renkte, sola hizalı, ilgili şekil ve tablonun üzerinde, başlığın sadece ilk harfi büyük olacak şekilde yazılmalıdır (örn., Şekil 1. İş akış şeması; Tablo 1. Makale istatistikleri). Metin içerisinde tablo, şekil veya denklemlere verilen referanslarda "yukarıdaki tabloda.." veya "aşağıdaki denklemle görüldüğü gibi.." şeklinde ifadeler yerine numaralar kullanılarak "Şekil 1'de" veya "Denklem 2" şeklinde referans verilmelidir.
6. Kaynaklara yapılan referanslar,metin içerisinde verilmelidir. Metin içerisinde açıklanmak istenen kimi hususlar akıcılığı bozmamak için sayfa altı dipnotu şeklinde verilebilir. Bu türden dipnotların sayısal olarak birbirini izlemesi gerekmektedir. Dipnotlar, Times New Roman 10 punto, tek satır aralığında yazılmalıdır. Şekiller oluşturulurken kırmızı ve yeşil renkler ve bu renklerin tonlarının beraber kullanılmaması tavsiye edilir.
Makalenizi yazarken Mendeley, Endnote, Zotero gibi referans verme programlarını kullanmanız durumunda referans sistemini APA 7 olarak seçmeniz halinde aşağıda özetlenen kuralların tamamı eksiksiz ve hatasız olarak gerçekleşecektir. Yazar(lar)a tavsiyemiz makalelerinde referansları bir referans verme programı kullanarak düzenlemiş olmalarıdır.
APA 7. sürüm referans sisteminin temel ilkeleri aşağıda özetlenmiştir.
Bir kaynağa metin içerisinde atıf farlı şekillerde verilebilir. Farklı metin için atıf stilleri kullanılması akıcılık açısından daha uygun olacaktır. Metin içi atıflar temel olarak iki şekilde yapılır:
Nadir olarak yazar soyadı ve tarih bilgisinin ikisi de parantez kullanılmadan, metnin bir parçası şeklinde kullanılabilir.
Eğer bir kaynaktan doğrudan alıntı yapılıyorsa bu durumda sayfa numarası da eklenmelidir.
“İflasın ertelenmesi, pasifleri (borçları) aktiflerinden (varlıklarından) fazla olan, yani borca batık olan bir anonim şirketin belirli koşullarda (geçici olarak) iflasına karar verilmesini önlemek, başka bir deyişle iflas kararı verilmesini gerektiren borca batıklığı ortadan kaldırmak, şirketin durumunun düzeltilmesi ve şirketin tüzel kişi olarak varlığını ve faaliyetini sürdürmesini sağlamak için geliştirilmiş bir kurumdur” (Uzay, 2009, s. 56).
Tek yazarlı çalışmalar
Tek yazarlı eserlere metin içi atıf yapılırken yazarın soyadı ve tarih bilgisi verilir:
(Yücel, 2013, s. 155)
İki yazarlı çalışmalar
İki yazarlı eserlere
metin içi atıf yapılırken her iki yazarın soyadı ve sonrasında tarih bilgisini verilir :
(Erdoğan & Yalçın, 2017)
Üç ve daha fazla yazarlı çalışmalar
Bu tür çalışmalara atıf yapılırken sadece ilk yazarın soyadı ve sonrasında Türkçe çalışmalarda "vd.", İngilizce çalışmalarda "et al." ifadesi kullanıldıktan sonra yıl bilgisi verilir:
(Karakoç vd., 2018)
Türkçe bir çalışmada İngilizce bir kaynak kullanımı
Türkçe bir çalışmada İngilizce bir kaynağa gönderme yapılıyorsa metin içinde “and” yerine “ve” ifadesi kullanılır, kaynakçada ise yazarlar birbirinden & simgesi ile ayrılır.
Metin içi atıf
Nelson ve Plosser’e
(1982) göre, zaman serilerinin çoğu birim kök içerir.
Kaynakça
Nelson, C. R., & Plosser, C. R. (1982). Trends and random walks in macroeconomic time series. Journal of Monetary Economics, 10(2),
139–162. https://doi.org/10.1016/0304-3932(82)90012-5
Tüzel yazarlı çalışmalar
Yazar olarak bir grup/tüzel kişi (dernekler, şirketler, devlet kurumları ve diğer çalışma grupları gibi) ifade ediliyorsa bu gruba ilişkin ad bilgisi metin içindeki göndermede oldukça açık ve anlaşılır biçimde verilmelidir. Grup adı bazı durumlarda kısaltılabilir. Eğer grup adı uzunsa, kısaltma herkesçe anlaşılır oluyorsa veya o ada yönelik zaten bilinen bir kısaltma var ise ilk kullanımda hem açık hali hem kısaltma hali kullanılıp, sonraki kullanımlarda ise sadece kısaltma kullanılabilir. Eğer grup adı kısa ise veya kısaltması herkesçe anlaşılır olmuyorsa tüm göndermelerde adın açık hali yazılır.
Atıf cümlenin sonunda veriliyorsa
İlk
metin içi atıf
(Yükseköğretim Kurulu
[YÖK], 2008)
(Ministry of Health
[MOH], 2009)
İkinci
ve sonraki atıflar
(YÖK, 2008)
(MOH, 2009)
Atıf cümle içerisinde yapılıyorsa
İlk metin içi atıf
Yükseköğretim Kurulu
(YÖK, 2008)
Ministry of Health (MOH,
2009)
İkinci
ve sonraki atıflar
YÖK (2008)
MOH (2009)
Aynı soyadlı yazarlar
Kaynakçada iki veya daha fazla aynı soyada sahip yazar varsa künyede ilk sırada geçen yazarların adının ilk harfi yıllar farklı olsa bile tüm göndermelerde kullanılır.
Atıflar
D. Romer (2016) ve P. Romer (1993) çalışmalarında bahsedildiği gibi ...
Kaynakça
Romer, D. (2006). Advanced macroeconomics (2nd ed.) McGraw-Hill
Romer, P. (1993). Idea gaps and object gaps in economic development. Journal of Monetary Economics. 32(3), 543-573. https://doi.org/10.1016/0304-3932(93)90029-F
Aynı parantez içerisinde birden fazla gönderme yapılması
Aynı parantez içerisinde birden fazla gönderme yapılması durumunda sıralama ilk yazarın soyadına göre alfabetik olmalı (kronolojik değil!) ve noktalı virgül ile ayrılmalıdır.
Örnek: (Daldıran, 2018; Savaş& Kasapoğlu, 2016; Kışlacık, 2000; Yılmaz, 1996)
Aynı yazara ait farklı çalışmalar aynı parantezde verilecekse, geçmişten güncele yıl sırası takip edilir ve yazarın soyadı göndermenin en başına bir kez yazılır.
Örnek: (Durmuş, 2007, 2015; Karakoç, 2006)
Aynı yazar ya da aynı ad sırasındaki yazar grubuna ait aynı yılda yapılmış çalışmalar a, b, c harfleri ile birbirinden ayrılır. Baskıda olan çalışma ise yıl sırasında en sona bırakılır.
Örnek: (Erdoğan, 2018a, 2018b)
Bir kaynağın belirli bir bölümüne gönderme yapma
Bir kaynağın belirli bir bölümüne, sayfasına ya da bu kaynaktaki belli bir şekil, tablo ya da denkleme gönderme yapılacaksa söz konusu unsurun numarası göndermede belirtilir. Sayfa bilgisi s. kısaltması ile verilirken, diğerleri için kısaltma yapılmaz.
Örnek: (Yalçın, 2015, s. 25)
(Yücel, 2008, Bölüm 2)
(Gürbüz, 2015, Tablo 2)
İnternet Kaynaklarına Gönderme Yapılırken
Eğer yazar ve yayın tarihi belliyse, soyisim ve yıl;
(Çıtak, 2017)
yazar belli değilse “internet sitesinin adı” ve yıl;
(BBC, 2014)
yazar ve yayın tarihi belli değilse (İnternet Sitesinin Adı, t.y.)
şeklinde yapılmalı ve erişim adresi kaynakçada verilmelidir.
(“miners were rescued”, t.y.)
Not: Eğer atıf yapılan yayının tarihi belli değilse, “tarih yok” anlamına gelen “t.y.” ifadesi kullanılır.
İkincil Kaynaklar
İkincil kaynaklar ancak orijinal kaynağın baskıdan kaldırıldığı, orijinal kaynağa bilinen kaynaklardan erişilemediği ve birincil kaynağın orijinal dilinin Türkçe ya da İngilizce olmadığı gibi istisnai durumlarda kullanılabilir. Asıl olan orijinal kaynağa ulaşarak orijinal kaynağa atıf vermektir.
İkincil kaynağa yapılacak göndermeler aşağıdaki örnekte gösterildiği biçimde olmalıdır. Aşağıdaki örnekte ikincil kaynak Güngör, 2016’dır:
Coşkun tarafından 2000 yılında gerçekleştirilen bir çalışmanın (aktaran Güngör, 2016) sonuçlarına göre, tükenmişlik örgütsel bağlılık üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.
Coşkun’a göre (aktaran Güngör, 2016, s. 56) tükenmişlik duygusu içerisinde olan çalışanlar örgüte karşı bağlılık gösterememekte ve tükenmişlik duygusu bağlılık duygusunu bastırmaktadır.
Eğer ikincil kaynak kullanıldıysa, bu kaynağın künye bilgisinin kaynakçada verilmesi gerekmektedir. Kaynakçada sadece bilginin alındığı ikincil kaynağa (örneğimizde Güngör, 2016) yer verilecek, orijinal kaynağa yer verilmeyecektir.
Makalede yararlanılan kaynaklar yeni bir sayfada ortalanmış koyu fontta “Kaynakça” başlığı altında verilir. Metin içerisinde referans verilen her kaynak kaynakçada yer almalı, kaynakçada yer alan her kaynağa da metin içerisinde mutlaka referans verilmiş olmalıdır. Metin içi atıflardaki yazar adı ve tarih bilgisi, kaynakçadaki yazar adı ve tarih bilgisi ile birebir aynı olmalıdır. Kaynakçada numaralandırma veya madde işaretleri kullanılmaz. Kitap ve dergi adları italik olarak yazılır. Kitap ve makale adlarında sadece ilk harf büyük yazılır (özel isimler hariç).
İsimlerin alfabetik olarak sıralanması
Kaynaklar yazarın soyadına göre alfabetik olarak sıralanır. Alfabetik sıralama yalnızca soyadın ilk harfine göre yapılmaz, aynı ilk harfe sahip künyelerin de kendi içerisinde harfe göre alfabetik olmaları gerekir.
İlk yazarı aynı olan farklı çalışmaların sıralanması
Aynı yazara ait tek
yazarlı yayınlar için yayın yılına göre geçmişten güncele doğru sıralama
yapılır.
Kınacı, H. (2015).
Kınacı, H. (2017).
Aynı ilk yazarın yer
aldığı kaynaklardan tek yazarlı olan eser, yayın tarihi daha güncel olsa bile
üst sırada yer alır.
Yücel, A. G. (2016).
Yücel, A. G., & Köseoğlu,
A. (2012).
Kaynakçada yer alan aynı
ilk yazara ve farklı ikinci veya üçüncü yazarlara sahip kaynaklar ikinci
yazarın soyadına göre, ikinci yazar da aynıysa üçüncü yazarın soyadına göre
alfabetik olarak sıralanırlar.
Durmuş, M. İ.,
Ruhlusaraç, M., & Aytekin, H. (2010).
Durmuş, M. İ.,
Ruhlusaraç, M., & İlkay, S. Ç. (2010).
Aynı yazar sırasına sahip
kaynaklar yayın yılına göre geçmişten güncele doğru sıralanır.
Savaş S., & Tunç, A. (2010).
Savaş S., &Tunç, A. (2013).
Tüzel yazarlı çalışmaların sıralanması
Bir çalışmanın yazarı
kuruluş, kurum, dernek gibi bir grup olabilir. Bu tür çalışmalar için yazar
kısmına kuruluş/kurum/dernek adı yazılır. Kuruluş/kurum/dernek adının
kısaltması değil açık adı kullanılmalıdır.
TDK. (2016) yerine Türk
Dil Kurumu. (2016)
OECD. (2015) yerine
Organisation for Economic Co-operation and Development. (2010).
Süreli Yayınlar: Bilimsel dergiler, popüler dergiler ve gazeteler
Süreli yayının başlığından sonra italik olarak cilt numarası verilir. Derginin her bir sayısına kendi içerisinde birden başlayarak sayı numarası verildiyse, cilt numarasının yanında derginin sayı numarası da verilir. Sayı numarası parantez içinde hemen cilt numarasından sonra verilir ve italik olarak yazılmaz. Sonrasında ise atıf yapılan kaynaktaki ilgili sayfa aralığı verilir ve en sona nokta konulur.
Çelenk, A. A. (2009). Promoting democracy in Algeria: the EU factor and the preferences of the political elite. Democratization, 16(1), 176–192. https://doi.org/10.1080/13510340802575916
Süresiz Yayınlar: Kitap ve Raporlar
Kitap, rapor, broşür ve diğer süresiz yayın türlerinde yayının adından sonra varsa parantez içerisinde baskı sayısı ve devamında yayınevinin adı verilir, yayıncının bulunduğu yer/şehir bilgisi verilmez.
Civelek, M., & Özkan, A.
(2016). Maliyet ve yönetim muhasebesi
(8. Baskı). Detay Yayınevi.
Crooker, R. L. (2000). An introduction to Gregorian chant (2nd ed.). Yale University Press.
Editör Bilgisi
Editörü olan bir kitabın kaynakça bilgisi verilirken, editör adlarına yazar pozisyonunda yer verilir ve son editör adından sonra parantez içinde Ed. (editör birden fazlaysa Eds.) kısaltması eklenir. Parantez içindeki kısaltmadan sonra nokta konur.
Ören, T., Üney, T., & Çölkesen, R. (Eds.). (2006). Türkiye bilişim ansiklopedisi. Papatya Yayıncılık.
Editörlü Kitap Bölümüne Atıf
Editörlü bir kitaptaki bir bölüme atıf yapılırken yazar kısmında editörlerin adları değil, ilgili bölümün yazar(lar)ının adları yer alır. Editör adlarına bölüm başlığından sonra yer verilir.
Ulucak, R., Yücel, A. G., & Koçak, E. (2019). The process of sustainability: From past to present. İçinde B. Özcan & İ. Öztürk (Eds.). Environmental Kuznets curve (EKC): A manual (ss. 37-53). Elsevier. https://doi.org/10.1016/b978-0-12-816797-7.00005-9
ATIF TÜRÜ | METİN İÇİ ATIF | KAYNAKÇA GÖSTERİMİ |
Tek Yazar | mevcuttur (Uzay, 2002) | Uzay, N. (2002). Kamu büyüklüğü ve ekonomik büyüme üzerindeki etkileri: Türkiye örneği (1970-1999), Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Dergisi, 19, 151-172. |
İki Yazar |
| Civelek, M., & Özkan, A. (2016). Maliyet ve yönetim muhasebesi (8. Baskı). Detay Yayınevi. |
Üç ve Daha Fazla Yazar | … anlamlıdır (Çetin vd., 2016) | Cetin, M., Ecevit, E., & Yucel, A. G. (2018). The impact of economic growth, energy consumption, trade openness, and financial development on carbon emissions: Empirical evidence from Turkey. Environmental Science and Pollution Research, 25(36), 36589–36603. https://doi.org/10.1007/s11356-018-3526-5 |
Tüzel Kişilik | … bulunmuştur (SPRINT Research Group, 2015).VEYASPRINT Research Group (2015) kan basıncını etkileyen … | SPRINT Research Group. (2015). A randomized trial of intensive versus standard blood-pressure control. New England Journal of Medicine, 33(22), 2103-2116. http://doi.org/10.1056/NEJMoa1511939 |
Çevrimiçi ön yayın | … ilişki mevcuttur (Balcilar vd., 2019)VEYABalcilar vd. (2019) ekonomik büyümenin … | Balcilar, M., Bekun, F. V., ve Uzuner, G. (2019). Revisiting the economic growth and electricity consumption nexus in Pakistan. Environmental Science and Pollution Research, Advance online publication. doi:10.1007/s11356-019-04598-0 |
İkincil Kaynak | Baker’in çalışması (aktaran Bail, 2016) yüksek bir korelasyon … | İkincil (incelenen) kaynağa referans verilecektir!Bail, C. A. (2016). Emotional feedback and the viral spread of social media messages about autism spectrum disorders. American Journal of Public Health, 106(7), 1173-1180. http://doi.org/10.2105/AJPH.2016.303181
|
Kitap Bölümü (bölümlerin yazarları farklı ise) | … farkındalık oluşturmuştur (Ulucak vd., 2019) | Ulucak, R., Yücel, A. G., & Koçak, E. (2019). The process of sustainability: From past to present. İçinde B. Özcan & İ. Öztürk (Eds.). Environmental Kuznets curve (EKC): A manual (ss. 37-53). Elsevier. https://doi.org/10.1016/b978-0-12-816797-7.00005-9 |
İNTERNET KAYNAKLARI |
Yazarı belli olan internet sitesi (Yazarı olan diğer göndermeler ile aynı) | Metin içi göndermelerde sadece yıl
Yaygınlığını gösterir (Palmer, 2008) VEYA Palmer (2008) araştırmasında … | Kaynakçada (varsa) gün ve ay bilgisi de yazılır
Palmer, L. F. (2008, Temmuz 17). Insufficient milk syndrome: A fallacy becomes a reality. Erişim adresi http://babyreference.com/insufficient-milksyndrome-a-fallacy-becomes-a-reality/ |
Yazarı tüzel kişilik olan internet sitesi (bir grup/tüzel kişi tarafından oluşturulmuş) | Metin içi göndermelerde sadece yıl
… artırmaktadır (HealthTimes, 2015) VEYA HealthTimes (2015) yaşlı bakımında … | Kaynakçada (varsa) gün ve ay bilgisi de yazılır
HealthTimes. (2015, Mayıs 27). The future of aged care nursing in Australia. Erişim adresi https://healthtimes.com.au/hub/agedcare/2/news/nc1/the-future-of-aged-care-nursing-in-australia/495/ |
Yazarı olmayan internet sitesi (yazı başlığının ilk birkaç kelimesi göndermede kullanılır) | Metin içi göndermelerde sadece yıl … tamamı kurtuldu (“All 33 Chile miners”, 2010) | Kaynakçada (varsa) gün ve ay bilgisi de yazılır All 33 Chile miners freed in flawless rescue. (2010, 13 Ekim). Retrieved from http://www.msnbc.msn.com/id/39625809/ns/world_news-americas/ |
Tarihi olmayan internet sitesi tarih belli değilse yıl yerine t.y. yazılır | … ile gerçekleşecektir (Uzay, t.y.) | Uzay, Ş. (t.y.). Dekanın mesajı. Erişim adresi http://iibf.erciyes.edu.tr/iibf.asp?id=20 |
KONFERANS BİLDİRİLERİ |
Basılmış konferans
kitabında bildiri: Editörü olan | (Game, 2001, 350) | Game, A. (2001). Creative ways of being. J. R. Morss, N. Stephenson ve
J. F. H. V. Rappard (Eds.), Theoretical
issues in psychology: Proceedings of the International Society for Theoretical
Psychology 1999 Conference içinde (3-12. ss.). Sydney: Springer. |
Basılmış konferans
kitabında bildiri: Editörü olmayan | (Doğdaş ve Akyokuş, 2013) | Doğdaş, T. ve Akyokus, S. (2013). Document clustering using GIS
visualizing and EM clustering method. 2013
IEEE International Symposium on Innovations in Intelligent Systems and
Applications (INISTA) içinde (ss. 1-4). Piscataway, NJ: IEEE.
https://dx.doi.org/10.1109/INISTA.2013.6577647 |
Elektronik konferans
kitabında bildiri: Elektronik veri tabanı | (Balakrishnan, 2006) | Balakrishnan, R. (2006, Mart). Why
aren’t we using 3D user interfaces, and will we ever? Paper presented at
the IEEE Symposium on 3D User Interfaces. http://dx.doi.org/10.1109/vr.2006.148 |
Basılmamış konferans
bildirisi | (Santhanam vd., 2001) | Santhanam, E., Martin, K., Goody, A., ve Hicks, O. (2001, Şubat). Bottom-up steps towards closing the loop in
feedback on teaching: A CUTSD project. Paper presented at Teaching and
Learning Forum - Expanding horizons in teaching and learning, Perth, Avusturalya. |
TEZLER |
Yayımlanmamış Tez | (Köseoğlu, 2012) | Köseoğlu, A. (2012). Teknolojik değişim
ve rekabet gücü ilişkisi: Türkiye imalat sanayii üzerine bir uygulama
(Yayımlanmamış yüksek lisans tezi). Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler
Enstitüsü. |
Yayımlanmış Tez | (İlkay, 2015) | İlkay, S. Ç. (2015). Beşerî
sermaye ve dış ticaret ilişkisi: Türkiye üzerine bir uygulama (Yüksek
lisans tezi). Riga, Letonya: Alim Kitapları |
Elektronik tez: Ticari
veri tabanında | (Smith, 2018) | Smith, G. (2018). Examining the
impact of mindset and personality on athletes’ attitudes towards sports
psychology consultants (Doktora Tezi). Erişim adresi ProQuest Dissertations
and Theses A&I database. (UMI No. 2019735374) |
Elektronik tez: Kurumsal
veri tabanında | (Şimşek, 2015) | Şimşek, T. (2015). Modern
konjonktür teorileri çerçevesinde ekonomik dalgalanmalar: Politik istikrarın
etkileri üzerine panel veri analizi (Doktora tezi, Hacettepe Üniversitesi,
Ankara). Erişim adresi http://www.openaccess.hacettepe.edu.tr:8080/xmlui/bitstream/handle/11655/2389/38a5828e-d28d-4639-9592-3dc642c42ba5.pdf?sequence=1&isAllowed=y |
Burada yer almayan ve/veya referans verme kuralları ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek için aşağıdaki kaynaklara başvurabilirsiniz:
ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 2025 | iibfdergi@erciyes.edu.tr
Bu eser Creative Commons Atıf-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.