Toz gıdalar, gıda mikrobiyolojisi, tahıl işleme teknolojisi, yenilikçi teknolojiler
Toz gıdalar, gıda mikrobiyolojisi, tahıl işleme teknolojisi, yenilikçi teknolojiler
Toz gıdalar, gıda mikrobiyolojisi, tahıl işleme teknolojisi, yenilikçi teknolojiler
İbrahim Agah Taştemir, lisans eğitimini 2012-2017 yılları arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde tamamladı. Yüksek Lisans derecesini “Farklı İklim Bölgelerinde Yapı Kabuğunda Isıl Kütlenin Bina Enerji Etkinliğine ve Isıl Konforuna Olan Etkisi”” başlıklı teziyle 2020 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yapı Fiziği ve Malzemesi programından aldı. 2025 yılında “Erken Tasarım Aşamasında Makine Öğrenmesi Tabanlı Bina Enerji Performansı Tahmin Modeli” başlıklı tezi ile doktor unvanını aldı. Aynı zamanda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır
Prof. Dr. Necmettin MARAŞLI doktorasını Oxford Üniversitesi, Malzeme Bölümü'nden 1995 yılında tamamladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Uçak Mühendisliği (İngilizce) Bölümü'nde tam zamanlı profesör olarak görev yapmaktadır. 1987-2013 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünde, 2013-2021 yılları arası Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Metalürji Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde ve 2021-2022 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde çalışmalarda bulundu. Araştırma ilgi alanları arasında doğrusal katılaşma, katı-sıvı arayüzey enerji ölçümleri, termal ve elektriksel iletkenliklerin sıcaklık değişimi ve çok bileşenli metalik ve şeffaf organik alaşımlarda mekanik ve termofiziksel özelliklerin büyüme oranlarına bağımlılığı yer almaktadır. Son zamanlarda, düzgün yüksek elektrik alanları altında katılaşmalar üzerinde çalışıyor. Ulusal veya uluslararası destekli 40 araştırma projesin de görev aldı ve etki faktörü yüksek uluslararası dergilerde 140 bilimsel makale yayınlatmıştır. Ayrıca birçok uluslararası dergide yayın kurulu üyeliği ve hakemlik yapmaktadır. Aynı zamanda çeşitli üniversitelerde Bölüm başkanlığı, Enstitü Müdür Yardımcılığı, Enstitü Müdürlüğü, Üniversite Senato üyeliği ve Üniversite Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Halen İsatanbul Gelişim Üniversitesi'nde Araştırma ve Geliştirmeden sorumlu Rektör Yardımcılığı görevini yürütmektedir.
1975 yılında Siirt’in Şirvan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini Van da tamamladı.1996 yıllında Marmara üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Bölümünün Enerji Anabilim dalanı kazandı. 2000 yalında mezun olarak Marmara Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisansa başladı.2003 yılında aynı üniversitede Doktora eğitimine başladı.2007 yılında Adıyaman Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı.2014 yılında Doçent, 2020 yılında Prof.Dr. ünvanını aldı.2023 yılında Bitlis Eren Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliğine atandı. Akademik hayatında farklı birimlerde yöneticilik yaptı, Yenilenebilir Enerji alanlarında ulusal ve uluslararası çok sayıda sempozyum, makale ve bildiri yayınlandı. Güneş Enerji alanında birçok yerli ve yabancı şirketlere danışmanlık ve mentörlük yapıtı. Evli ve üç çocuk babsı.
1971'de İstanbul'da doğdu. Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek Lisansını Sakarya Üniversitesinde yenilenebilir enerji , Doktorasını Marmara Üniversitesi’nde içten yanmalı motorlar alanında yaptı. 1997 yılında Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2009'da Doktor, 2017'de Doçent, 2025'de Profesör oldu.
-
Hakan İMERT lisans ve yüksek lisans derecelerini Haliç Üniversitesinden almıştır. 2017 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İç Mimarlık Anabilim dalında doktorasını "Konaklama Mekanlarında Ekolojik Biçimleniş ve Bir Tasarım Modeli Önerisi" adlı teziyle tamamlamıştır. 2017-2021 yılları arasında İstinye Üniversitesinde çalıştıktan sonra İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümüne katılmıştır. TMMOB İçmimarlar Odası üyesidir. Araştırma alanları arasında sürdürülebilir mimarlık, ekolojik ve doğa esinli tasarımlar ile dijital/robotik üretim yöntemleri bulunmaktadır.
Dr. Bahar FERAH is an Assistant Professor at the Faculty of Engineering and Natural Sciences, Depatment of Interior Architecture and Environmental Design, İstanbul Sabahattin Zaim University, Istanbul, Turkey. Her current research interests include Architectural Design, Projects for Public Spaces (PPS), Urban Sustainability, Architecture- Society Interaction.