Mehmet Şeremet has a PhD from the UK’s Plymouth University on GIS education and employability in the UK and Turkey. His current post is that of Reader in Human Geography at Van Yuzuncu Yil University in Turkey. He leads sustainable tourism-oriented projects in different parts of Turkey, including the Black Sea Region, and the Aegean and West Mediterranean Regions. He is also the co-editor of the Turkish Geographical Review and Geographies, Planning & Tourism Studies journals. His research includes critical subjects in both human geography and tourism studies, such as critical geopolitics, border learning experience, gender and sustainability, feminist geography, and critical GIS.
1972’de İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Beyoğlu’nda mahalle mektebinde, üniversiteyi Adnan
Menderes Üniversitesi Turizm ve Otel İşlemeciliği, Yiyecek İçecek ayrımıyla okudu. Milli eğitime bağlı
Eresin Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesinde mutfak, yiyecek içecek ve servis kapsamlı meslek
derslerini veren meslek dersi öğretmeni olarak 5 yıl çalıştı. 2004-2005 Akademik yılında Muğla Sıtkı
Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulunda Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. Hala
Ortaca MYO’da Aşçılık programında mutfak derslerini vermektedir. Uzmanlık alanları yöresel mutfak,
yöresel yemekler, yerel ürünler ve hijyendir. Bu süre içerisinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre
Anabilim Dalında Yükseklisansını tamamlamış ve tezi beğeni kazanarak yurtdışında basılmıştır. Yazdığı
birçok kitap ve kitap bölümü içerisinde disiplinler arası özellik gösteren, Zeytincilik araştırma ve farklı
disiplinlerden uzmanlarla birlikte yazdığı Zeytin ve Zeytinyağı kitabı, alanında yılın basılı yayın ödülünü
almıştır. Hala Türk Aşçı Haber Güney Ege sorumlusu, Slowfood Ortaca Convivium Başkanı olması
vesilesiyle yerel ve yöresele hizmet vermeye çalışarak, TAFED kadın Kolları Başkanı ve Genel sekreter yardımcısı olarak 2024 yılına kadar 2 yıl devam ettirmiştir. Muğla Ticaret odası coğrafi işaret komisyonunda
görev yapmakta ve uzun süredir yaşadığı şehir olan Muğla’yı ilçe ilçe dolaşarak Muğla yemekleri, otları
ile ilgili BAP çalışmaları ve akademik yayınlar yapmıştır. Toplanan tarifleri bir araya getirebileceği Muğla
Büyük Şehir Belediyesi’nin talebi ile 400’ün üzerinde yemeğin yer aldığı kitabını hazırlamıştır ve kitap 2023 yılı Gourmand Awards'ta iki ayrı kategoride 2. lik ve son 25 yılın en iyi 2. kitabı olarak seçilmiştir. Muğla Valiliği projesini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğiyle tamamlamış ve Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı kitabının bölüm yazarlığı ve editörlüğünü yapmıştır. Projenin ikinci etabı olarak hazırlanan Antikçağ yemekleri ve sağlığa etkileri kitabı ile ilgili çalışmalara editörlük yapmaktadır. Yöresel yemek, yerel ürünler ile ilgili araştırmaları ve köşe yazıları hala devam
etmektedir. Adnan Menderes Üniversitesinde doktora eğitimini Girit ve Göç mutfağı üzerine
tamamlamıştır. 2024 temnuzda doçentliğini almıştır.