Dergi Kurulları

Chief Editor

Prof. Dr. Ahmet HACIMÜFTÜOĞLU Department of Medical Pharmacology, Faculty of Medicine, Atatürk University Türkiye Web

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden 1999 yılında mezun oldu. Aynı yıl TUS sınavı sonrasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başladı. 2003 yılında uzman ve ardından yardımcı doçent oldu. Haziran 2007 yılında doçentliğe ve Şubat 2013’te profesörlüğe yükseltildi.
2008 yılında beyin nörotransmitter ölçümü yapabilen Türkiye’deki ilk, Avrupa’daki 2. “Beyin Sensör Laboratuarı”nı Atatürk Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda kurdu. Çok sayıda TÜBİTAK projesinde (1001/1003) yürütücülük yaptı. Bu projeler sonucunda nörotransmitter kaydı yapabilen “biyouyumlu ilk beyin elektrotları”nı ekibiyle birlikte üretti. Ayrıca yine ekibiyle birlikte beyin hastalıklarının teşhis ve tedavisinde kullanılacak dünyadaki ilk “beyin nörotransmitter düzeyi ölçebilen tıbbi cihaz”ını üretti. Elektrot ve cihazların ulusal ve uluslararası patent başvurularını yaptı.
Uluslararası SCI ve SCI-E kapsamındaki dergilerde 140 makalesi bulunmaktadır. Hacımüftüoğlu’nun editörlüğünü yaptığı kitabı yayınlanmıştır. Nature (Springer) Lipids in Health and Disease dergisinde editör olarak görev yapmaktadır. Hacımüftüoğlu’nun, Google Scholar kayıtlarına göre son 1 yılda makalelerine 660 atıf yapılmıştır.
9 yüksek lisans, 14 doktora öğrencisi mezun etmiştir.
Hacımüftüoğlu, Türkiye’nin ilk ilaç adayı orijinal ürün ilaç patentlerini 2019, 2020 ve 2021 yıllarında Amerika, Japonya, Avrupa Birliği ve Kanada’dan almıştır. Bu ürün, Sağlık Bakanlığı ve Türk Patent Enstitüsüne göre etken maddesi ülkemizde keşfedilmiş ve patentleri alınmış ilk üründür. Hacımüftüoğlu’nun 5’i uluslararası olmak üzere toplam 15 patenti bulunmaktadır.
Ahmet Hacımüftüoğlu, Avrupa Sinir Bilim Federasyonu’nun (FENS) 2016’dan beri yönetim konseyi üyesi ve Türkiye temsilcisidir. 2019 FENS Sırbistan Kongresi’ni düzenleme görevini üstlenmiştir.
Hacımüftüoğlu, 2021 yılında Atatürk Üniversitesi Aşı Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürlüğüne atanmıştır. Ülkemizin preklinik çalışmalardan başarıyla geçen aşılarından biri olan Atavaks aşısını ekibiyle birlikte üretmiştir. Aşı klinik çalışmalara girişi beklemektedir. Şu an Alzheimer Hastalığına yönelik aşı projesi ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Aldığı Ödüller:
1. ISIF 2019 Altın Madalya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2019.
2. Birleşmiş Milletlere Bağlı Avrupa Fikri Mülkiyet Ödülü (Wipo Best Akademic, Wipo Ompi), 2019.
3. En iyi Doktora Tezi Hocası Ödülü, Atatürk Üniversitesi, 2014.
4. Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Patent Dalında Birincilik Ödülleri (2011-2012-2013 yılları).
5. Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Etkin Makale Dalında Birincilik Ödülü (2011).
6. Atatürk Üniversitesi Bilimsel Teşvik Ödülleri. İki dalda birincilik, bir dalda ikincilik (2019).
7. Tıp Fakültesi En Yüksek Akademik Puanı, 2019

8. Tıp Fakültesi En Yüksek Akademik Puanı, 2020

9. Tıp Fakültesi En Yüksek Akademik Puanı, 2021

Tıbbi Farmakoloji

International Advisory Board and Section Editors

Prof. Dr. Mustafa GÜL ATATURK UNIVERSITY, SCHOOL OF MEDICINE Türkiye Web
Fizyopatoloji, Hücre Fizyolojisi, Sistem Fizyolojisi, Egzersiz Fizyolojisi
Prof. Dr. Hakan PARLAKPINAR İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ, TIP FAKÜLTESİ Türkiye
Tıbbi Farmakoloji
Prof. Dr. Zehra YILMAZ HARRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Türkiye
Tıbbi Farmakoloji
Prof. Dr. Gökçe TOPAL TANYILMAZ Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Temel Farmakoloji
Prof. Dr. Elif OĞUZ Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Temel Farmakoloji
Prof. Dr. Abdullah Tuncay DEMİRYÜREK GAZIANTEP UNIVERSITY Türkiye
Temel Farmakoloji, Tıbbi Farmakoloji
Prof. Dr. Zafer SEZER Bir kuruma bağlı değildir Türkiye

Dr. Zafer SEZER 1974 yılında Gümülcine’de doğdu. 1999’da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2005 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim dalında ihtisasını tamamlamıştır. 2006 yılından beri aynı anabilim dalında görev yapmaktadır. 2008 yılından bu yana da Erciyes Üniversitesi Hakan Çetinsaya İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İKUM) gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası ilaç firmalarının 1000’e yakın klinik ilaç araştırmasında sorumlu/yardımcı araştırmacı olarak görev almıştır. İlk yerli aşı TURKOVAC’ın geliştirilmesinde sorumlu araştırmacısı olduğu Faz 1 klinik araştırması yanısıra faz 2 ve 3 çalışmalarında da görev almıştır. Erciyes Üniversitesi Hakan Çetinsaya İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürlüğü ile birlikte Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir.

Temel Farmakoloji
Doç. Dr. Irmak FERAH OKKAY Atatürk Üniversitesi Türkiye
Temel Farmakoloji

Page is being updated. You can access the current journal board list from the latest issue PDF file or by copying the address https://dergipark.org.tr/en/pub/rtpharma/page/17269 and opening it in a new tab in your browser.

Son Güncelleme Zamanı: 8.05.2025 20:51:06