2004’te Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Ekmel Geçer, 2007 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Türk televizyonlarında yayınlanan programların psiko-sosyal açıdan değerlendirilmesi” teziyle Din Psikolojisi alanında Master derecesi aldı.
Bir süre özel sektörde iletişim departmanlarında çalışmasının akabinde “letişim ve psikoloji” çalışmaları için İngiltere’ye gitti. 2009 yılında Leicester Üniversitesi Yeni Medya, Demokrasi ve Yönetim bölümünde “politik iletişim ve psikoloji” teziyle ikinci yüksek lisans derecesini aldı.
Doktorasını 2014’te Loughborough Üniversitesi gazetecilik, medya ve politika bölümünde “Türkiye’de Medya ve Demokrasi” teziyle bitiren Ekmel GECER, bir yandan “bağımsız gazetecilik” yapmaya devam etti. Ekmel Geçer’in haber ve yazıları İngiltere ve Türkiye’deki gazetelerde ve haber sitelerinde; makale, röportaj ve şiirleri Türkiye’deki birçok dergide yayımlandı. BBC ve TRT başta olmak üzere çeşitli radyo ve TV programlarına da katılımcı olarak iştirak eden Ekmel Geçer; akademik ilgi alanları olan psikoloji, iletişim ve politika konularında Amerika, Belçika, İngiltere, İspanya, İsveç, gibi birçok ülkede konferanslar verdi ve bilimsel makaleler yazdı.
2015-2019 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesinde çalışan yazar, dört yıl da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Psikoloji Bölümünde (2019-2022) öğretim üyeliği yaptı. Bu süreçte yarı zamanlı olarak da Birmingham City University (İngiltere), Universitaet Dortmund/Institut Für PsyChoLoGie an Der Tu DortMund (Almanya), Würzburg Üniversitesi (Almanya) Sigmund Freud University (Viyana), Şehir Üniversitesi ve İbni Haldun Üniversitesi’nde dersler verdi. Şimdilerde Marmara Üniversitesi Psikoloji bölümü öğretim üyeliği devam eden Ekmel Geçer’in Medya ve Popüler Kültür: Diziler, Televizyon ve Toplum (Okur Kitaplığı-İstanbul), Türkiye Medyasını Anlamak: Demokratik Bir Yapı Mümkün mü? (Kolektif Kitap-İstanbul) isimli iki kitabı 2013’te; Gerçekliğin Paradoksal Yenilgisi (Okur Kitaplığı-İstanbul), adlı üçüncü kitabı 2018’te, Sosyal Medya ve İletişim Psikolojisi (Diyanet Yayınları) dördüncü kitabı 2019’da Meryem SERDAR ile editörlüğünü yaptığı Sosyal Psikoloji El Kitabı (Grafiker Yayınları) 2020’de, Medya ve Popüler Kültür: Diziler, Televizyon ve Toplum kitabının genişletilmiş baskısı olan Medya, Popüler Kültür ve Psikoloji adlı kitabı 2022’de, Tolga AKKUŞ’la beraber kaleme aldığı Tabular ve Tabutlar: Gündelik Hayatın Psikopatolojisi eseri ve TRT tarafından yayımlanan Kültürlerarası İletişim: Psikolojik Bir Çerçeve adlı kitabı 2023’te raflardaki yerini aldı.
Arapça, İngilizce ve Kürtçe bilen Ekmel Geçer evli ve iki çocuk babasıdır.
Aydın Çam, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde doçent olarak görev yapmaktadır. Araştırmaları ağırlıklı olarak Yeni Sinema Tarihi, Çukurova sinema tarihi ve sinema ve hareketlilik konularına odaklanmaktadır. Son dönemde Toroslar'ın yayla köylerinde gezici sinema deneyimleri, yerel filmler ve Adana sinema tarihinin haritalanması üzerine çalışmaktadır. Sinemasal mekânlar, mekân deneyimleri ve sinemasal mekânların haritalanması gibi sinema ve mekân ilişkileri ile de ilgilenmektedir.
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. “C. Wright Mills’in Sosyoloji Anlayışı” başlıklı tezle İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji anabilim dalından yüksek lisans derecesi aldı. Sonrasında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İletişim Bilimleri anabilim dalında “Popülist Akıl Kavramı Çerçevesinde 1960'lar Türk Sineması'nda İdeoloji ve Siyaset” başlıklı doktora tezini hazırladı. Türk sineması sosyolojisi temel olmak üzere akademik ilgi alanları; Türkiye'de İslamcılık düşüncesi ile sinema ilişkisi, ideoloji teorileri ve Türkiye'de popülist siyasettir. Halen Vakıfbank Kültür Yayınları için bir sinema dizisinin editörlüğünü yürütmektedir. Ayrıca gazete ve dergilerde sinema, kültür ve toplum konulu yazılar kaleme almaktadır.
This work is licensed under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International