Dergi Kurulları

Başeditör

Prof. Dr. Ömer DEMİR Bir kuruma bağlı değildir Türkiye Web
İktisat Metodolojisi

Editörler

Prof. Dr. Recep ÖZTÜRK İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Bulaşıcı Hastalıklar, Sağlık Bilimleri Eğitimi ve Program Geliştirme: Tıp, Hemşirelik ve Sağlık Bilimleri, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi
Prof. Dr. Muzaffer ELMAS KOCAELİ SAĞLIK VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Lisans ve Lisansüstü Eğitim Programlarının Akretitasyonu, İnşaat Mühendisliği
Prof. Dr. Salih Murat AKKIN SANKO ÜNİVERSİTESİ Türkiye

!962 İstanbul doğumlu. 1985 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mezunu. Aynı fakülte Anatomi Anabilim Dalında uzman oldu. 1992'de doçent unvanını aldı. 1998'de profesör kadrosuna atandı. 1997-2011 arasında çeşitli defalar Köln Üniversitesi Anatomi Enstitüsünde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2011 yılında Yükseköğretim Dergisi Kurucu Editör Ekibinde görev aldı. 2020 yılında İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği programından, 2022 yılında da Sağlık Yönetimi lisans tamamlama programından mezun oldu.. 2014 yılında SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevini üstlendi. Halen bu görevini devam ettirmektedir.

Anatomi, Sağlık Bilimleri Eğitimi ve Program Geliştirme: Tıp, Hemşirelik ve Sağlık Bilimleri, Lisans ve Lisansüstü Eğitim Programlarının Akretitasyonu
Prof. Dr. Metin TOPRAK ISTANBUL SABAHATTIN ZAIM UNIVERSITY Türkiye Web

Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden aldı. Kırıkkale, Eskişehir Osmangazi, Uluslararası Saraybosna, Türk Hava Kurumu, İstanbul Sabahattin Zaim ve İstanbul Üniversitelerinde öğretim üyesi ve yönetici olarak görev aldı. Başbakanlık Aile Araştırma Kurumunda uzman yardımcısı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda Başkan Yardımcısı, Rekabet Kurumunda İkinci Başkan, ÖSYM’de Başkan Yardımcısı, YÖK ve TÜBİTAK bünyesinde çeşitli kurul ve komisyonlarda başkan ve üye olarak görev yaptı. Türkiye’nin genel, mesleki ve akademik eğitim sistemini Avrupa çerçeveleriyle referanslayan Türkiye Referanslama Raporu yazım ekibi lideridir. Finansal sistem ve ekonomik kalkınma, sosyal politika, yoksulluk ve yükseköğrenim sisteminin reformasyonu başlıca ilgi alanlarıdır. Halen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde öğretim üyesi olan Toprak, İstanbul Sosyal Girişim Derneği Başkanıdır. 

Kurumsal İktisat Teorisi, Büyüme, Kalkınma Ekonomisi - Makro, Maliye Politikası, Para Politikası, Dış Ticaret Politikaları
Doç. Dr. Haydar YALÇIN Türkiye Bilimler Akademisi Türkiye
Bilgi Sistemleri Eğitimi, Bilgi Sistemleri Felsefesi, Araştırma Yöntemleri ve Teori, Bilgi Sistemleri Kullanıcı Deneyimi Tasarımı ve Geliştirme, İş Süreçleri Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Kütüphane ve Bilgi Çalışmaları

Editör Yardımcıları

Doç. Dr. Cem KORKUT ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Cem Korkut, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ), Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Bölümü’nde Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Türkiye Bilimler Akademisi’nde (TÜBA) Başkan danışmanı olarak çalışmaktadır. Lisansını, Türkiye derecesi ile burslu olarak girdiği TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) İktisat bölümünde yüksek onur öğrencisi olarak tamamlamıştır. 2011 yılında araştırma görevlisi olarak başladığı AYBÜ’de 2014’te bitirdiği yüksek lisans tezinde günümüzdeki İslami finans kurumlarının öncüsü olarak nitelenen para vakıfları üzerine çalışmıştır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde (İZÜ) İslam ekonomisinde sermaye oluşumu, birikimi ve yapısı konusundaki tezi ile doktora derecesi almıştır. İslam ekonomisi, İslami bankacılık ve finans, para vakıfları gibi konularda yayımlanmış ulusal ve uluslararası makaleleri, kitap bölümleri bulunan Dr. Korkut aynı zamanda Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi’nin (ADAM) aktif bir üyesi olup bu merkezdeki İslam Ekonomisi Okulu’nun yürütücüsüdür. Akademik ilgi alanları İslam Ekonomisi, İslami Bankacılık ve Finans, Makroekonomik Politikalar, Uzun-dönem Dünya Ekonomisi, Osmanlı İktisat Tarihi ve İktisadi Kalkınma'dır.

Heterodoks İktisat, İslam Ekonomisi
Doç. Dr. Burak ÖNAL BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Temel Farmakoloji, Yükseköğretim Politikaları, Yükseköğretim Yönetimi
Doç. Dr. Kevser ÇINAR NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Kevser Çınar holds a PhD degree in Tourism Management from Necmettin Erbakan University, Turkey. She is an Associate Professor in the Department of Tourism Management. Çınar graduated from Middle East Technical University in 2003. She holds a master’s degree (2013) and doctoral degree in Tourism Management (2017) from Necmettin Erbakan University. She has also been working as EU Projects expert for 17 years, and she has taken part in several different international EU projects, so she has gained a good understanding of what is required of a project expert both in Turkey and in Europe. She has been involved in European higher education strategic partnership projects such as iNCLUSION, TOURBINE, Get2Action, TOURBAN, TOURIBOOST as coordinator and SCOUT, E-GAME, Heritage4Growth, Sports4Fun, Gsmart, and SMARTDEMA as a partner. She is experienced enough in writing projects, implementing their activities, and coordinating them. She is also certified in a curriculum development program by the Institute of Educational Sciences. Her project and research topics are about innovation in tourism, consumer behavior and tourism education. She is the President of EATSA, Euro-Asia Tourism Studies Association. She is also the Adviser to the President of the Turkish Academy of Sciences (TÜBA). She is a TEDx speaker. She also serves as the co-editor for TÜBA Higher Education Research/ Review Journal and as editor for TÜBA-KED Journal of Cultural Inventory. She has been invited as a keynote speaker, trainer, and workshop facilitator in several international events and project meetings in various countries.

Turizm Sosyolojisi, Tüketici Davranışı, Sürdürülebilir Turizm, Turizm Pazarlaması, Turizm Planlaması
Doç. Dr. Metin ÇELİK ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Uluslararası İlişkiler, Küreselleşme, Türk Dış Politikası, Türk Dünyası Çalışmaları, Uluslararası Güvenlik, Uluslararası İlişkilerde Siyaset, Uluslararası Kuruluşlar, Uluslararası İlişkiler (Diğer)

Dr. Harun Serpil 1996 yılında Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği lisans programından birincilikle mezun olmuş, daha sonra Bilkent Üniversitesinde aynı alanda (TEFL) yüksek lisans yapmıştır. 2016 yılında University of Wisconsin-Madison'da Eğitim Programları ve Öğretim alanında doktorasını tamamlamıştır. Halen Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

İkinci Bir Dil Olarak İngilizce, Çok Kültürlü Eğitim, Karşılaştırmalı ve Kültürlerarası Eğitim, Yükseköğretim Politikaları, Yükseköğretim Sistemleri, Yükseköğretimde Program Geliştirme ve Yeterlilikler, Yükseköğretimde Tanınma ve Denklik, Yükseköğretimde Uluslararasılaşma, Yükseköğretim Çalışmaları (Diğer)
Doç. Dr. Mürsel DOĞRUL MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Dr. Mürsel Doğrul, Millî Savunma Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. 2014 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuş, lisans ve lisansüstü eğitimi süresince Romanya, İspanya ve Ukrayna’da araştırmalarda bulunmuştur. 2013 yılında Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nda stajlarını tamamlamıştır. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını "Japonya'nın Terörle Mücadele Politikası" üzerine yapmış ve 2021 yılında Millî Savunma Üniversitesi’nde tamamladığı doktora çalışmasında "Japon Dış Politikasında Orta Doğu: Enerjinin Ekonomi-Politiği" konusunu ele almıştır. Japon Vakfı (Japan Foundation) bursiyeri olarak 2023 yılında Meiji Üniversitesi’nde misafir araştırmacı, 2024 yılında Tokyo Üniversitesi’nde Erasmus bursiyeri olarak bulunmuştur. Araştırma alanları arasında Japon dış politikası, enerji politikaları ve güvenlik konuları yer almaktadır. Uluslararası güvenlik ve uluslararası ilişkiler literatürünün değişen dinamiklerini inceleyen akademik ve bilimsel çalışmalarıyla alana önemli katkılar sağlamıştır. 2019 yılından itibaren Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkan Danışmanı ve Türkiye Genç Akademi Temsilcisi olarak görev yapmaktadır. İleri düzeyde İngilizce ve orta seviyede Japonca bilmektedir.

Uluslararası İlişkiler, Uzakdoğu Çalışmaları, Güvenlik Çalışmaları

Bilimsel Danışma Kurulu

Prof. Dr. Ahmet Cevat ACAR İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ, İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Türkiye
İnsan Kaynakları Yönetimi, Strateji, Yönetim ve Organizasyon Eğitimi
Prof. Dr. İrşadi AKSUN KOÇ ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Lisans ve yüksek lisans derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Bölümü’nden almış, doktora derecesini ise 1990 yılında University of Illinois at Urbana Champaign’den Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği alanında almıştır.
1992-2001 yılları arasında Bilkent Üniversitesinde öğretim üyeliği yapmıştır. 2001 yılında Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak göreve başlamış, 2004-2009 yılları arasında Koç Üniversitesinde Mühendislik Fakültesi Dekanı, 2009-2021 yıllarında Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı olarak görev yapmıştır.
Prof. Aksun 1994 yılında “TÜBİTAK Teşvik Ödülü”nü, 2007 yılında “TÜBİTAK Bilim Ödülü”nü almış ve 2011 yılında da Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyeliğine seçilmiştir.

Mühendislik Elektromanyetiği, Fotonik ve Elektro-Optik Cihazlar, Sensörler ve Sistemler (İletişim Hariç), Radyo Frekansı Mühendisliği
Prof. Dr. Şener AKTÜRK KOÇ ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Şener Aktürk 1981 yılında İzmit’te doğdu. Ortaokulu ve Liseyi Koç Özel Lisesi’nde tamamladı. Lisans derecesini 1999-2003 yılları arasında Chicago Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası Çalışmalar alanlarında (çift anadal), ilk yüksek lisans derecesini yine Chicago Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında almıştır. Lisansı esnasında 2001 yılında Almanca ve Batı Medeniyeti eğitim programı için Viyana’da bulunmuştur. İkinci yüksek lisansını ve Siyaset Bilimi alanında doktorasını 2003-2009 yılları arasında Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de tamamlamış, doktora programı esnasında Berlin (2007) ve Moskova (2004, 2007) merkezli olmak üzere Almanya ve Rusya’da saha araştırması ve dil eğitimi için bulunmuştur. 2009-2010 akademik yılında doktora sonrası araştırmacı olarak Harvard Üniversitesi Davis Rusya ve Avrasya Araştırmaları Merkezinde görev yapmış, aynı üniversitenin Siyaset Bilimi Bölümünde lisansüstü ders vermiştir. Türkiye’ye döndüğü 2010 yılının ikinci yarısından itibaren Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Yardımcı Doçent (2009-2015), Doçent (2015-2022) ve Profesör (Ağustos 2022'den itibaren) olarak görev yapmaktadır.

Şener Aktürk’ün 2024 yılı itibarıyla SSCI indeksli dergilerde 13 tanesi tek yazarlı olmak üzere toplam 16 makalesi yayınlanmıştır. 30 Haziran 2024 itibarıyla Google Scholar'da yayınlarına yapılan atıflara istinaden H-indeksi 22 ve i10 indeksi 41 idi. Aktürk’ün 2012 yılında Cambridge University Press tarafından yayınlanan Regimes of Ethnicity and Nationhood in Germany, Russia, and Turkey başlıklı kitabı 2013 yılı Joseph Rothschild kitap ödülüne layık görülmüştür.

Şener Aktürk, 2011 yılında Uluslararası İlişkiler alanında en yüksek etki faktörüne sahip dergi olan World Politics dergisinde ve 2010 yılında Bölge Çalışmaları alanında en yüksek etki faktörlerinden birine sahip olan Post-Soviet Affairs dergisinde makalesi yayımlanan ilk Türkiye adresli yazar olmuştur. Ayrıca 2017 yılında Etnik Çalışmalar alanında en yüksek etki faktörüne sahip olan Journal of Ethnic and Migration Studies dergisinde tek yazarlı bir makalesi ve Amerikan Siyaset Bilimi Derneği’nin dergisi Perspectives on Politics’de 2021 yılında iki yazarlı bir makalesi yayımlanmıştır. 2024 yılında uluslararası ilişkiler alanının önde gelen dergilerinden International Security dergisinde yayınlanan makalesinde, Ortaçağ boyunca Batı Avrupa ülkelerinin tamamında tüm Müslümanların ve Yahudilerin nasıl ve neden yok edildiğini açıklamış ve bu makalesi de International Security tarihinde yayınlanan pek az sayıda Türkiye adresli yayından birisi olmuştur.

Bunların yanısıra, SSCI kapsamındaki Comparative Politics, Mediterranean Politics, Social Science Quarterly, European Journal of Sociology, Nationalities Papers, Problems of Post-Communism, Turkish Studies, Middle Eastern Studies, Osteuropa ve Uluslararası İlişkiler dergilerinde makaleleri yayımlanmıştır. SSCI kapsamında olmayan Theoria, Ab Imperio, All Azimuth, Insight Turkey, Turkish Policy Quarterly, Central Eurasian Studies Review, Perceptions ve Doğu Batı gibi farklı akademik dergilerde 34 makalesi, İngilizce, Rusça ve Türkçe olmak üzere toplam 20 derleme kitapta kitap bölümü ve 24 kitap değerlendirmesi yayımlanmıştır. Türkçe makale ve yazılarını içeren Türkiye’nin Kimlikleri başlıklı kitabı 2013 yılında yayınlanmıştır.

Karşılaştırmalı Siyaset alanının tanımı gereği, Aktürk'ün Türkiye dışındaki ülkeleri ele alan karşılaştırmalı yayınları arasında, ABD, Afganistan, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Hollanda, İran, Kuzey Makedonya, Mısır, Pakistan, Rusya ve Yunanistan vakalarına odaklanan yayınları mevcuttur. Bu ülkelere ek olarak, halen devam eden çalışmalarında odaklandığı vakalar arasında Danimarka, İngiltere, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, İzlanda, Litvanya, Macaristan, Norveç, Polonya ve Portekiz de yer almaktadır.

Şener Aktürk bugüne kadar TÜBİTAK Teşvik Ödülü (2019), Koç Üniversitesi Araştırma Ödülü (2019-2020), Bilim Akademisi BAGEP Ödülü (2017), Koç Üniversitesi Olağanüstü Eğitici Ödülü (2017), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) GEBİP Ödülü (2016), Kadir Has Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü (2015), Joseph Rothschild Ödülü (2013), Baki Komsuoğlu Teşvik Ödülü (2011), Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü (3.lük, 2010), Kaliforniya Üniversitesi Olağanüstü Lisansüstü Öğretim Asistanı Ödülü (2009) ve Kaliforniya Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Peter Odegard Ödülü’ne (2006) layık görülmüştür. Aktürk’ün 173 ülkede devletin etnik ve dini politikalarına ilişkin verileri topladığı araştırması, 2010-2014 yıllarında Avrupa Komisyonu Marie Curie Geri Dönüş Hibesi’yle (100,000 Avro) desteklenmiştir. Aralık 2023'de Türkiye Bilimler Akademisi'ne Asosye Üye olarak seçilmiştir.

Aktürk, 2010-2022 döneminde mezun olan 4 doktora ve 8 yüksek lisans öğrencisinin tez danışmanı ve tez jürisi başkanı olarak danışmanlığını yapmış ve başka öğrencilerin tez süreçlerinde de komite üyesi olarak görev almıştır. Aktürk, 2013 yılından bu yana Nationalities Papers dergisinin ortak editörü olarak görev yapmaktadır. Association for the Study of Nationalities (ASN) derneğinin yıllık uluslararası konferansının organizasyon komitesinde yer almaktadır. PONARS Eurasia üyesi (2013’den itibaren), Council for European Studies Historical Study of States and Societies şubesi yönetim kurulu üyesi (2019-2022), TRT World Research Centre kıdemli danışmanı (2018-2021), Ortak Hafıza dergisi yayın kurulu üyesi (2021’den itibaren) ve Koç Üniversitesi Yayınları yayın kurulu üyesi (2022’den itibaren) olarak görev almıştır. Üyesi olduğu akademik kuruluşlar arasında American Political Science Association (2002’den itibaren), Association for the Study of Nationalities (2004’den itibaren), Council for European Studies (2015’den itibaren) ve Midwest Political Science Association (2016’dan itibaren) yer almaktadır. 

Karşılaştırmalı Siyasi Hareketler, Karşılaştırmalı Siyasi Kurumlar, Savunma Çalışmaları, Siyasal Akımlar, Siyasi Düşünce Tarihi, Uluslararası Siyaset, Vatandaşlık, Uluslararası İlişkiler (Diğer)
Prof. Dr. Yusuf ALPAYDIN MARMARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Eğitim Yönetimi, Yükseköğretim Yönetimi
Prof. Dr. Mehmet Emin AYDIN NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Yüzey Suyu Kalite Süreçleri ve Bozulmuş Tortu Ölçümü, Çevre Mühendisliği, Atık Yönetimi, Azaltma, Yeniden Kullanım ve Geri Dönüşüm, Çevre Kirliliği ve Önlenmesi, Su Kaynakları Mühendisliği
Prof. Dr. Cihad DEMİRLİ Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Türkiye Web
Eğitimde Program Geliştirme, Eğitimde Program Değerlendirme, Öğretim Teknolojileri
Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
İklim Değişikliği Etkileri ve Uyarlama (Diğer), Yükseköğretimde Kalite Güvencesi, Yükseköğretimde Program Geliştirme ve Yeterlilikler, Lisans ve Lisansüstü Eğitim Programlarının Akretitasyonu, Çevre Mühendisliği (Diğer)
Prof. Dr. Mehmet BARCA SOCIAL SCIENCES UNIVERSITY OF ANKARA, FACULTY OF POLITICAL SCIENCES Türkiye Web
Kamu Yönetimi, Politika ve Yönetim (Diğer), Strateji, Yönetim ve Örgütsel Davranış, Örgüt Kültürü
Prof. Dr. Mehmet DURMAN Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Eğitim, Yükseköğretim Politikaları, Yükseköğretim Sistemleri, Yükseköğretim Yönetimi, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi, Yükseköğretimde Program Geliştirme ve Yeterlilikler, Yükseköğretimde Tanınma ve Denklik, Lisans ve Lisansüstü Eğitim Programlarının Akretitasyonu
Prof. Dr. Halil EKŞİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

1970 Rize-İkizdere doğumludur. İlk ve orta öğretimini İstanbul Üsküdar’da tamamladıktan sonra,1987 yılında girdiği Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden 1992 yılında mezun olmuştur. 1992-1996 yılları arasında çeşitli orta öğretim kurumlarında öğretmenlik ve psikolojik danışmanlık yaptıktan sonra 1996 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümüne araştırma görevlisi olarak girmiştir. 1998 yılında yüksek lisansı, 2001 yılında ise doktorasını tamamlamıştır. 2005 yılı sonunda ise Eğitim Psikolojisi alanında doçent unvanı kazanmıştır. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında 2006-2011 yılları arasında doçent olarak çalışmıştır. 2011 yılından itibaren profesör unvanı elde eden yazar, hâlihazırda aynı üniversitede öğretim üyesi olarak akademik yaşamına devam etmektedir. Özel çalışma alanı ise psikolojik perspektiften ahlâk/moral gelişimi, araştırma yöntemleri ve eğitimi ile manevi yönelimli psikoterapi ve psikolojik danışmanlıktır. 

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Prof. Dr. Şefika Şule ERÇETİN Hacettepe University; International Science Association Türkiye
Eğitim, Eğitim Yönetimi, Eğitimde Denetim, Eğitim Planlaması, Eğitimde Liderlik
Pazarlama, Pazarlama Araştırma Metodolojisi, Pazarlama İletişimi, Girişimcilik
Prof. Dr. İlkay ERDOĞAN ORHAN LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ, ECZACILIK FAKÜLTESİ Türkiye

Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Gazi Üniversitesi'nden (Ankara, Türkiye) Eczacı derecesine (1993), aynı Fakültenin Farmakognozi Anabilim Dalı'ndan 1. Yüksek Lisans derecesine (1996) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından sağlanan genç bilim insanı bursu ile sahiptir. Ardından, 1998 yılında Japonya'daki Ryukyus Üniversitesi'nde Monbusho bursu ile Deniz Doğal Ürün Kimyası alanında ikinci yüksek lisans derecesini aldı. Doktora derecesini 2002 yılında Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde (Ankara, Türkiye) Farmakognozi alanında aldı. NATO-TUBITAK burs programı kapsamında 2003 yılında Winnipeg Üniversitesi (Kanada) Kimya Bölümü'nde doktora sonrası araştırmacı olarak bulundu. Yükseköğretim Kurulu (Türkiye) tarafından 2004 yılında Doçentliğe, 2009 yılında ise Profesörlüğe yükseltildi. Dr. Orhan, 2011-2014 yılları arasında Kuzey Kıbrıs'ta Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanlığı ve 2016-2024 yılları arasında Ankara'da Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanlığı görevlerini yürütmüştür. Dr. Orhan, Temmuz 2024'ten bu yana Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır. Avusturya İlaç Araştırma Enstitüsü'nün (ADSI) Uluslararası Bilimsel Değerlendirme Kurulu Başkan Yardımcısıdır.

Dr. Orhan, Genç Kadın Dr. Orhan, OWSD (Gelişmekte Olan Ülkelerde Bilim Kadınları Örgütü) & Elsevier tarafından Asya kıtasında Genç Kadın Bilim İnsanı Ödülü, 2010 yılında COMSTECH (İİT Bilim ve Teknolojik İşbirliği Daimi Komitesi) tarafından Biyoloji alanında Bilim Ödülü, 2011 yılında L'Oreal & Türkiye Bilimler Akademisi tarafından Genç Kadın Bilim İnsanı Ödülü (Yaşam Bilimleri alanında) ve 2011 yılında Gazi Üniversitesi tarafından Onur Ödülü gibi çeşitli ödüller almıştır, 2015'te Türkiye'de Kadın İnovasyon Ödülü, 2016'da Türk Eczacıları Birliği tarafından Bilim Ödülü, 2017'de Eczacılık alanında Altın Havan Bilim Ödülü, 2017'de T.C. Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Uluslararası Buluş Fuarı'nda Patent Gümüş Madalyası ve 2018'de Uluslararası Buluş Dernekleri Federasyonu (IFIA) tarafından En İyi Akademik Buluş Madalyası. Ayrıca 2024 yılında TWAS (Dünya Bilimler Akademisi) Kimya Bilim Ödülü ve Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Üstün Hizmet ve Başarı Belgesi ile Türkiye Vegan ve Sağlıklı Yaşam Turizm Derneği (TEVSAD) & Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) & Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İklim Elçisi Ödülü'nü almıştır. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyesidir ve 2019-2023 yılları arasında Avrupa Fitokimya Derneği (PSE) Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Bölge Temsilciliği görevini yürütmüştür.

SCI-E tarafından listelenen 303 adet bilimsel makalenin, diğer bilimsel dergilerde 47 makalenin, 24 kitap bölümünün, 4 patentin (Türk, ABD ve EP), 6 patent başvurusunun ve 4 kitabın yazarıdır. H indeksi 57 (Web of Science) ve 63 (SCOPUS) olup 17000'den fazla atıf almıştır. Araştırma alanları doğal ürünlerin kimyası ve biyoaktiviteleri, doğal kozmetikler, fitoterapi, spor eczacılığı ve aromaterapidir. Halen Phytomedicine dergisinde Yardımcı Editör olarak görev yapmaktadır.

Bitki Biyoteknolojisi, Etnobotanik, Eczacılık ve İlaç Bilimleri, Farmakognozi, Farmasotik Botanik
Prof. Dr. Nihat ERDOĞMUŞ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İş ve Örgüt Sosyolojisi, İnsan Kaynakları Yönetimi
Prof. Dr. Gabor HAMZA Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Hukuk ve Din
Prof. Dr. Mustafa S. KAÇALİN Bir kuruma bağlı değildir Türkiye

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü (1980) bitirdi. 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Umumi (Eski) Türk Dili Kürsüsünde doktoraya başladı, Prof. Dr. Muharrem ERGİN’in yöneticiliğinde Çinggis Kağan Tarihi Çevirisi. Giriş, Metin, Çeviri, Notlar, Sözlük ve Dizin adlı tez ile doktor olmuştur (1990). 1983-1990 yıllarında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümünde önce araştırma görevlisi, sonra öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 1984 yılında DAAD bursuyla Almanya’da dil kursuna katıldı. 1987-1989 arasında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Macaristan’da Loránd Eötvös Üniversitesi Türk Dili Kürsüsünde Türkçe okutmanı olarak görevlendirildi. Aynı sürede Szeged József Attila Üniversitesi Altayistik Kürsüsünde çalışmış ve derslere devam etti. 1989’de Marmara Üniversitesindeki görevine dönmüş, 1994-1999 arasında yardımcı doçent unvanıyla öğretim üyesi olarak çalıştı. 1998’de doçent oldu. 1998’de Marmara Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğretim üyeliğine getirildi. 2000-2002 yıllarında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümünde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Aynı sürede Sosyal Bilimler Bölümü başkanlığını yürüttü. Yurda döndüğünde bölümüne bölüm başkanı olarak tayin edilmiş, doçent temsilcisi olarak fakülte yönetim kurulunda vazife aldı. 2010 altı ay Pekin Milletler Üniversitesi Uygur dili ve edebiyatı fakültesinde Karahanlıca, Hazerzmce ve İslam kültürü ve dilinin Uygur diline tesiri konularında yüksek lisans ve doktora dersleri verdi. Karahanlı, Harezm ve Çağatay Türkçesi, Kıpçak sözlükçülüğü ve dil içi çeviri konularıyla ilgilenmektedir. 2012–2018 Türk Dil Kurumu Başkanlığı yaptı. 2017’de Türkiye Bilimler Akademisi’ne asli üye seçildi. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyeliğinden yaş haddinden emeklidir.

Eski Türk Dili (Orhun, Uygur, Karahanlı), Tarihi Kuzey Doğu Türk Dili (Harezm, Kıpçak, Çağatay), Yeni Türk Dili (Eski Anadolu, Osmanlı, Türkiye Türkçesi), Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi
Prof. Dr. Muhsin KAR Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Bilgi Sistemleri Kullanıcı Deneyimi Tasarımı ve Geliştirme, Bilgi Sistemleri Organizasyonu ve Yönetimi, İş Süreçleri Yönetimi, Sürdürülebilir Kalkınma ve Kamu Yararına Bilgi Sistemleri, Yönetim Bilişim Sistemleri, Ekonomi, İşletme ve Yönetim Müfredatı ve Öğretimi, Yükseköğretim Finansmanı, Yükseköğretim Sistemleri, Yükseköğretim Yönetimi, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi, Yükseköğretimde Program Geliştirme ve Yeterlilikler, Yükseköğretimde Uluslararasılaşma, Makroekonomik Teori, Büyüme, Döngüsel Ekonomi, Gelişme Ekonomisi
Prof. Dr. Engin KARADAĞ Akdeniz Üniversitesi | Akdeniz University Türkiye
Eğitim, Yükseköğretim Politikaları
Prof. Dr. Firdevs KARAHAN Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Türkiye Web
Dil Edinimi, Dilbilim, Uygulamalı Dilbilim ve Eğitim Dilbilimi
Prof. Dr. Yüksel KAVAK TED UNIVERSITY Türkiye
Yükseköğretim Politikaları, Yükseköğretim Sistemleri
Prof. Dr. Ayşegül KOMSUOĞLU ISTANBUL UNIVERSITY, FACULTY OF POLITICAL SCIENCES Türkiye
Siyaset Bilimi
Prof. Dr. Omer KUCUK Emory University Amerika Birleşik Devletleri
Eğitim
Malzeme Mühendisliğinde Seramik
Doç. Dr. Önder METİN KOÇ ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
İnorganik Kimya (Diğer)
Prof. Dr. Ali SINAĞ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Veri Kalitesi, Gıda Mühendisliği
Prof. Dr. Mustafa SOLAK BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Tıbbi Genetik (Kanser Genetiği hariç)
Prof. Dr. Jandhyala TİLAK Bir kuruma bağlı değildir Hindistan
Yükseköğretim Çalışmaları, Eğitim Ekonomisi
Prof. Dr. Zeliha KOCAK TUFAN ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Fields of Expertise: Health & Science & Higher Education...
Background: Academic, Medical Doctor (Infect. Dis. & Clin. Micr.). Former Executive Board Member of Council of Higher Education (YÖK).
Current: Counselor, Turkish Embassy in DC.

Bulaşıcı Hastalıklar, Yükseköğretim Sistemleri, Yükseköğretim Yönetimi, Yükseköğretimde Tanınma ve Denklik, Yükseköğretimde Uluslararasılaşma, Lisans ve Lisansüstü Eğitim Programlarının Akretitasyonu, Eğitim Politikası, Tıp Eğitimi
Prof. Dr. Hasan TUTAR BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Kitle İletişimi, Örgütsel, Kişilerarası ve Kültürlerarası İletişim, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik Antropolojisi, Siyasal İletişim, İş ve Örgüt Sosyolojisi, Strateji, Yönetim ve Örgütsel Davranış, Yönetim ve Organizasyon Eğitimi
Prof. Dr. Sibel AKSU YILDIRIM Hacettepe Üniversitesi Türkiye
Yükseköğretim Yönetimi, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi, Yükseköğretimde Program Geliştirme ve Yeterlilikler, Fizyoterapi
Son Güncelleme Zamanı: 2.04.2025 15:08:21

Yükseköğretim Dergisi (TÜBA-HER), ESCI, TR Dizin, EBSCO ve Google Scholar tarafından dizinlenmektedir.

Yayıncı
34633
Vedat Dalokay Caddesi No: 112 Çankaya 06670 ANKARA

(+90) (212) 513 48 24
tuba-her@tuba.gov.tr 

     34636  34637  34638



Yükseköğretim Dergisi / TÜBA Higher Education Research/Review (TÜBA-HER), dergide yayımlanan makalelerde ifade edilen görüşleri resmî olarak benimsememekte ve derginin basılı ya da çevrim içi sürümlerinde yer alan herhangi bir ürün veya hizmet reklamı konusunda garanti vermemektedir. Yayımlanan makalelerin bilimsel ve hukuki sorumluluğu yazarlara aittir.

Makalelerle birlikte gönderilen resim, şekil, tablo vb. materyaller özgün olmalı ya da daha önce yayımlanmışlarsa, hem basılı hem de çevrim içi sürümlerde yayımlanmak üzere eser sahibinden alınmış yazılı izinle birlikte sunulmalıdır. Yazarlar, makaleleri yayımlanmak üzere kabul edildiğinde tüm yayın haklarını derginin yayıncısı olan Türkiye Bilimler Akademisi’ne (TÜBA) devrettiklerini kabul ederler. Yayımlanan tüm içeriklerin (metin ve görsel materyaller) telif hakları dergiye aittir. Dergide yayımlanmak üzere kabul edilen makaleler için telif hakkı ya da başka bir ad altında ödeme yapılmaz ve yazar(lar)dan makale işlem ücreti alınmaz; ancak yeniden baskı (reprint) talepleri yazarın sorumluluğundadır.

Bilimsel bilgi ve araştırmalara küresel açık erişimi teşvik etmek amacıyla TÜBA, çevrim içi olarak yayımlanan tüm içeriklerin (aksi belirtilmedikçe) okuyucular, araştırmacılar ve kurumlar tarafından serbestçe kullanılmasına izin vermektedir. Bu kullanım, eserin kaynağının belirtilmesi koşuluyla ve ticari amaç dışında, herhangi bir değişiklik yapılmaksızın Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) lisansı kapsamında mümkündür. Ticari kullanım için lütfen yayıncı ile iletişime geçiniz.