Kâğıt Boyutu A4 Dikey
Üst Kenar Boşluk 2,5 cm
Alt Kenar Boşluk 2,5 cm
Sol Kenar Boşluk 2,5 cm
Sağ Kenar Boşluk 2,5 cm
Yazı Tipi Times New Roman
Yazı Tipi Stili Normal
Yazı Boyutu (normal metin) 12
Yazı Boyutu (dipnot metni) 10
Tablo-grafik 10
Paragraf Girintisi (İlk Satır) 1 cm
Paragraf Aralığı Önce 6 nk, sonra 0 nk (tablo ve grafiklerde önce ve sonra 0 nk)
Satır Aralığı (1,15)
Kaynakça Asılı ve girinti 0,63 cm, Hizalama: Her iki yana yasla, Aralık önce 6 nk, sonra 0 nk, satır aralığı 1,15 cm.
Özel bir yazı tipi kullanılan çalışmalarda, ilgili yazı tipi dosyası da metinle gönderilmelidir.
Satır sonunda heceler bölünmemelidir. Paragraf başlarında TAB tuşu yerine ENTER ya da RETURN tuşu kullanılmalıdır. Noktalama işaretleri kendilerinden önceki sözcüklere bitişik yazılmalıdır. Söz konusu işaretlerden sonra bir harflik boşluk bırakılmalıd
Çalışmalarda sayfa numarası, üst bilgi ve alt bilgi gibi ayrıntılara yer verilmemelidir. Dipnotlar, sadece yapılması zorunlu açıklamalar için kullanılır ve Başvurular/Dipnot ekle komutuyla otomatik olarak verilir. Buradaki atıflar da parantez içinde yazarın soyadı, eserin yayım yılı ve sayfa numarası gelecek şekilde düzenlenmelidir. Örnek: (Yılmaz, 2000, s. 15). Dipnotta kullanılan eser kaynakçaya mutlaka eklenmelidir. Aynı şekilde
Alıntılar: Çalışmada birebir yapılan alıntılar tırnak içinde verilmeli ve alıntının sonunda kaynak parantez içinde APA 7 kurallarına göre belirtilmelidir.
a) Kısa Alıntılar
APA 7’ye göre 40 sözcüğe kadar olan alıntılar, metin içinde başlangıç ve bitimi “…” çift tırnak ile belirtilerek dik yazı stiliyle (italik seçeneği seçilmeden) yazılmalı ve ardından sayfa numarası bilgisi verilmelidir. Tek bir sayfayı belirtmek için “s.” kısaltması (örn., s. 25); birden fazla sayfa için “ss.” kısaltması kullanılmalıdır (örn., ss. 25-27).
b) Uzun Alıntılar
APA 7’ye göre 40 sözcük ve üzerinde olan alıntılar, dik yazı stili (italik seçeneği seçilmeden) kullanılarak, bütün satırları 1,25 cm içerden olacak şekilde ve tırnak içine alınmadan yazılmalıdır.
Çalışmada kullanılan resim, fotoğraf ve şekiller net, parlak ve yüksek kontrastlı olmalı ve verilen kurallara uymalıdır. Şekil, tablo, resim ve fotoğraflar yazım alanı dışına taşmamalı, gerekiyorsa her biri ayrı bir sayfada yer almalıdır. Şekil ve tablolar numaralandırılmalı ve içeriğine göre adlandırılmalıdır. Numara ve başlıklar, şekillerin ltına, tabloların üstüne gelecek şekilde sözcüklerin yalnızca ilk harfleri büyük olarak yazılmalıdır. Tablolar, Microsoft Word programındaki tablo komutuyla yapılmalıdır. Zorunlu durumlarda ise Microsoft Excel tabloları kullanılabilir. Gerektiğinde açıklayıcı dipnotlar ya da kısaltmalar, şekil ve tabloların hemen altında verilmelidir. Şekil, tablo, fotoğraf ve resimler 10 sayfayı aşmamalıdır.
Kısaltmalar için TDK Yazım Kılavuzunda belirtilen kısaltmalar esas alınmalıdır.
Çalışmada atıf sistemi olarak APA 7 kullanılmalıdır. Çalışmanın sonunda kaynakça bulunmak zorundadır.
Kaynak Gösterme
Metin içi göndermelerde (atıflarda) ve kaynakçada APA 7 esas alınmalıdır.