Dergi Kurulları

Editor-in-Chief

Uygundur
Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı, Hasat Sonrası Bahçecilik Teknolojileri (Taşımacılık ve Depolama dahil), Meyve Yetiştirme ve Islahı, Meyve-Sebze Teknolojisi

Co-Editors

Doç. Dr. Harun ÖZER ONDOKUZ MAYIS UNIVERSITY Türkiye Web
Sebze Yetiştirme ve Islahı
Sebze Yetiştirme ve Islahı

Otomatik Oluşturulan Kurul - Başlığı Düzenleyiniz

Otomatik Oluşturulan Kurul - Başlığı Düzenleyiniz

Teknoloji Yönetimi ve İş Modelleri, Yeni Ürün Geliştirme, Pazarlama, Tüketici Davranışı, İnovasyon Yönetimi, Üretim ve Operasyon Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi

Otomatik Oluşturulan Kurul - Başlığı Düzenleyiniz

Hayvan Davranışı, Hayvansal Üretim, Kanatlı Hayvan Yetiştirme ve Islahı

Biosystems Engineering

Prof. Dr. Sedat KARAMAN TOKAT GAZIOSMANPASA UNIVERSITY Türkiye Web
Tarımsal Yapılar, Tarımsal İnşaat, Tarımsal Yapı Malzemeleri, Ürün Koruma ve Depolama Yapıları, Hayvan Barınakları, Hayvan Barınaklarında Çevre Koşulları, Kırsal Yerleşimler, Seralar
Ziraat Mühendisliği, Tarımsal Yapılar, Çiftlik Yönetimi, Kırsal Yönetim ve Tarımsal İşletme

Field Crops

Prof. Dr. Şahane Funda ARSLANOĞLU ONDOKUZ MAYIS UNIVERSITY Türkiye Web
Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı

Food

Doç. Dr. Yunus Emre TUNÇİL NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY Türkiye Web
Gıda Teknolojileri
Doç. Dr. Mahmoud KOUSHESH SABA UNIVERSITY OF KURDISTAN İran Web
Hasat Sonrası Bahçecilik Teknolojileri (Taşımacılık ve Depolama dahil), Meyve-Sebze Teknolojisi

Horticulture

Dr. Öğr. Üyesi Umut ATEŞ SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ Türkiye Web
Meyve Yetiştirme ve Islahı
Prof. Dr. Onur SARAÇOĞLU TOKAT GAZIOSMANPASA UNIVERSITY Türkiye Web
Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri, Hasat Sonrası Bahçecilik Teknolojileri (Taşımacılık ve Depolama dahil), Meyve Yetiştirme ve Islahı

Ornamental and Landscape

Doç. Mehmet TÜTÜNCÜ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Bitki Doku ve Organ Kültürü, Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı, Sera Bitkileri Yetiştirme ve Islahı, Tarımsal Biyoteknoloji
Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı, Hasat Sonrası Bahçecilik Teknolojileri (Taşımacılık ve Depolama dahil), Sera Bitkileri Yetiştirme ve Islahı, Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı (Diğer)

Plant Protection

Prof. Dr. Işık TEPE VAN YUZUNCU YIL UNIVERSITY Türkiye Web
Herboloji

Soil and Plant Nutrition

Doç. Dr. Halil ERDEM TOKAT GAZIOSMANPASA UNIVERSITY Türkiye Web
Bitki Besleme ve Toprak Verimliliği

EDITORIAL BOARD

Prof. Dr. Aysun PEKŞEN ONDOKUZ MAYIS UNIVERSITY Türkiye Web
Bitki ve Mantar Sistematiği ve Taksonomi, Sebze Yetiştirme ve Islahı
Prof. Dr. Cafer KÖSE ATATURK UNIVERSITY Türkiye Web
Şarapçılık ve Bağcılık
Prof. Dr. Clive KAİSER Lincoln University Yeni Zelanda Web
Meyve Yetiştirme ve Islahı
Prof. Dr. Ebubekir ALTUNTAŞ TOKAT GAZIOSMANPASA UNIVERSITY Türkiye Web

Prof. Dr. Ebubekir Altuntaş was born in 1967 in Sivas, he completed his primary, secondary and high school education in Sivas. He completed his undergraduate education at Ankara University, Faculty of Agriculture, Department of Agricultural Mechanization between 1985 and 1989. He completed his master's degree at Gaziosmanpaşa University, Institute of Natural and Applied Sciences, Department of Agricultural Machinery between 1992-1994 and his doctorate at Selçuk University, Institute of Natural and Applied Sciences, Department of Agricultural Machinery between 1994-1998. In 1993, he started to work as a research assistant at Gaziosmanpaşa University, Faculty of Agriculture, Department of Agricultural Machinery. He was appointed as Assistant Professor in 2000, Associate Professor in 2006 and Professor in 2012 at Gaziosmanpaşa University, Faculty of Agriculture, Department of Biosystems Engineering, Department of Agricultural Machinery Systems. He is still working at the same university. He has participated in many scientific and academic studies and activities and has more than 150 scientific articles and publications. He is married and has two children.  

Ziraat Mühendisliği, Biyosistem, Tarım Makine Sistemleri, Tarım Makineleri, Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri
Hasat Sonrası Bahçecilik Teknolojileri (Taşımacılık ve Depolama dahil)
Doç. Dr. Erhan SULEJMANİ University of Tetova Makedonya
Gıda Mühendisliği, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, Süt Teknolojisi
Prof. Dr. Erika CİONE University of Calabria İtalya Web
Bitki Biyokimyası, Analitik Biyokimya
Doç. Dr. Gordana MANEVSKA-TASEVSKA Swedish University of Agricultural Sciences İsveç Web
Tarım Politikaları
Dr. Jiban SHRESTHA Nepal Agricultural Research Council, National Plant Breeding and Genetics Research Centre, Khumaltar, Lalitpur, Nepal Nepal Web

Jiban Shrestha is a plant breeder and is currently working in rice and maize breeding works. He has published more than 300 journal articles and 5 books. He has been editing and reviewing journal articles for internationally reputed publishers. Till date, he has reviewed more than 600 journal articles and edited more than 150 journal articles. 

Agronomi
Prof. Dr. Kenan YİLDİZ TOKAT GAZIOSMANPASA UNIVERSITY Türkiye Web
Meyve Yetiştirme ve Islahı
Prof. Dr. Khalid JAVED University of Veterinary and Animal Sciences Pakistan Web
Zootekni, Genetik ve Biyoistatistik
Doç. Dr. Mehtap ÖZBAKİR ÖZER BLACK SEA AGRICULTURAL RESEARCH INSTITUTE Türkiye
Sebze Yetiştirme ve Islahı
Prof. Dr. Miroljub BARAC University of Belgrade Sırbistan Web

Miroljub Barać is a full professor at the Faculty of Agriculture, University of Belgrade. He is the author/co-author of over 350 scientific references, two monographs, one textbook and two auxiliary textbooks in the field of food science, food biochemistry. His area of interest is food biochemistry, biochemical transformations during the production of animal and plant products, and bioactive food components.

Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi
Doç. Dr. Mohammed Wasim SİDDİQUİ Bihar Agricultural University, Sabour Hindistan Web
Hasat Sonrası Bahçecilik Teknolojileri (Taşımacılık ve Depolama dahil), Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme, Meyve-Sebze Teknolojisi
Prof. Dr. Mohammad Shafiur RAHMAN Sultan Qaboos University Umman
Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojileri
Prof. Dr. Müttalip GÜNDOĞDU ABANT IZZET BAYSAL UNIVERSITY Türkiye Web
Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri, Hasat Sonrası Bahçecilik Teknolojileri (Taşımacılık ve Depolama dahil)
Prof. Dr. Sali ALİU University of Prishtina Kosova Web
Nükleik Asitlerin ve Proteinlerin Tarımsal Moleküler Mühendisliği, Tarımda Bitki Biyoteknolojisi, Tarımsal Biyoteknolojik Tanılama
Prof. Dr. Samir KALİT University of Zagreb Hırvatistan Web

Since 1995 he has worked at the University of Zagreb firstly as young assistant and nowadays as a permanent full professor. He was head of the Dairy Science Department for six years (2015-2021). He teaches on ten subjects at University of Zagreb. Besides teaching at University of Zagreb, he taught at University of Split and at University of Knin (Croatia), as well as at the University of Mostar (Bosnia and Herzegovina), at the Mehmet Akif Ersoy University, Burdur (Turkey) and at the University of Wisconsin, Madison (USA). His research interests include milk quality, cheese making, cheese ripening and Mediterranean traditional cheeses.
He has been sensory evaluator of cheeses and other dairy products for more than 20 years in Croatia, Bosnia and Herzegovina, Slovenia, and in the 2012, 2014, 2018, 2020, 2022 World Championship Cheese Contest in Madison, USA, as well as in International Food Contest, Herning (Denmark, 2019).
Scientifically and professionally he was educated at IPC Livestock, Oenkerk (Netherlands), at ETH Swiss Federal Institute of Technology Zurich (Swiss) and at the University of Guelph (Canada). He is a member of the Croatian Dairy Union and the Editorial Board of the Scientific Journal Mljekarstvo. He has participated in more than 40 international symposiums and he presented five plenary presentations (twice in China, once in India and twice in Croatia).
As co-author he has published more than 140 scientific and professional papers, as well as five books:
1. Cheesemaking, (2014, Publisher Croatian Dairy Union; in Croatian),
2. Cheesemaking in Theory and Practice, (2015, Publisher: Karlovac University of Applied Science; in Croatian),
3. Croatian cheeses. In: The Oxford Companion to Cheese (2016, Publisher: Oxford University Press),
4. Processing of Sheep Milk. In: Handbook of Milks of Non-Bovine Mammals (Publisher: Wiley Blackwell, 2017),
5. Production of Sheep’s and Goat’s Cheese (2018, Publisher: Croatian Union of Sheep and Goat Breeders; in Croatian). 

Süt Teknolojisi
Kanatlı Hayvan Yetiştirme ve Islahı
Prof. Dr. Yakup ÖZKAN ESKISEHIR OSMANGAZI UNIVERSITY Türkiye Web
Meyve Yetiştirme ve Islahı
Prof. Dr. Zora SİNGH Edith Cowan University Avustralya Web
Hasat Sonrası Bahçecilik Teknolojileri (Taşımacılık ve Depolama dahil)
Prof. Dr. Waseem AHMED The University of Haripur Pakistan
Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı (Diğer), Meyve-Sebze Teknolojisi, Ağaç İyileştirmesi , Besinlerin Tarımsal Yönetimi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
Arı ve İpek Böceği Yetiştiriciliği ve Islahı, Kanatlı Hayvan Yetiştirme ve Islahı
Hasat Sonrası Bahçecilik Teknolojileri (Taşımacılık ve Depolama dahil)
Prof. Dr. Mustafa ÖZDEN NIGDE OMER HALISDEMIR UNIVERSITY Türkiye Web
Hasat Sonrası Bahçecilik Teknolojileri (Taşımacılık ve Depolama dahil)

Statistical Editors

Makine Öğrenme (Diğer), Modelleme ve Simülasyon, Biyoistatistik
Matematik, Hesaplamalı İstatistik, İstatistiksel Analiz, Cebirsel ve Diferansiyel Geometri

Language Editor

Okutman Sinan ALYURT KAFKAS UNIVERSITY Türkiye Web
Erken İngilizce Dilleri

Graphic Design

Arı ve İpek Böceği Yetiştiriciliği ve Islahı, Kanatlı Hayvan Yetiştirme ve Islahı

Social Media

Yüksek Lisans Mestan HİSARKAYA ORDU UNIVERSITY Türkiye
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
Son Güncelleme Zamanı: 8.07.2025 12:35:52

 22605      22604        23639     


17579     21244    21245   29292



21866   

Turkish Journal of Food and Agriculture Sciences (TURJFAS) is an open access journal which means that all content is freely available without charge to the user or his/her institution. Users are allowed to read, download, copy, distribute, print, search, or link to the full texts of the articles, or use them for any other lawful purpose, without asking prior permission from the publisher or the author. This is accordance with the BOAI (Budapest Open Access Initiative) definition of open access. 


 17580 

Turkish Journal of Food and Agriculture Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.


Journal Abbreviation: Turk J Food Agric Sci